Sitruunasorbetti

Sikke Sumarin sitruunasorbetti saa makua mustaviinimarjasta.
  • 8 annosta

Ainekset

7 ½ dl
vettä
450 g
sokeria
8
sitruunan mehu
1
luomusitruunankuori
2 dl
mustaviinimarjamehua

Valmistusohjeet

  1. Kiehauta vesi ja sokeri niin, että sokeri sulaa täysin. Ota kattila liedeltä, lisää sitruunan mehu ja kuori. Anna seoksen jäähtyä ja lopuksi kylmetä jääkaapissa.

  2. Kaada seos jäätelökoneeseen ja jäädytä. Jos et omista jäätelökonetta, kaada seos jääkaappirasiaan ja anna jäätyä pakastimessa. Mutta muista sekoittaa usein pakastuksen aikana.

  3. Jäädytä mustaviinimarjamehu jääkuutiolokerikossa ja murskaa siitä granitea sorbetin päälle, kun tarjoat jälkiruoan.

    Lorauta proseccoa sorbetin sekaan, jos tilanne on siihen
    sopiva. Sorbetti alkaa kuitenkin sulaa proseccoon, joten kaada
    se vasta pöydässä!

    Resepti: Sikke Sumari

Kommentit

    Näytä lisää