Purjoja, uppomunia, punajuuria ja sardellikreemiä

Kevyt alkupala syntyy yksinkertaisista raaka-aineista.
  • 6 annosta

Ainekset

Purjot:
4
purjoa
4-5 dl
vettä
1
laakerinlehti
6
mustapippuria
3
oksaa timjamia
suolaa
4
keskikokoista punajuurta
noin 20 kpl
suolaheinän ja viinisuolaheinän lehtiä
1
oksa sileälehtistä persiljaa
Uppomunat:
6
munaa
keitinveteen valkoviinietikkaa n. 1 rkl isoon kattilalliseen
Sardellikreemi:
2
sardellifileetä hienonnettuna
1
valkosipulinkynsi raastettuna
1
keltuainen
1 tl
valkoviinietikkaa
1 tl
Dijon sinappia
1 dl
mietoa oliiviöljyä

Valmistusohjeet

  1. Katkaise purjot molemmista päistä, kuori päällimmäinen kerros pois. Halkaise vihreät päät pitkittäin kuuteen osaan niin, että purjot muistuttavat vihtaa.

    Laita ne kylmään veteen, jotta multa huuhtoutuu pois.

  2. Kaada laakeaan kattilaan vettä, lisää ripaus suolaa, mustapippurit, timjaminoksat ekä laakerinlehti ja kiehauta.

    Lisää purjosipulit ja keitä 6-8 minuuttia. Nosta liemestä ja
    anna jäähtyä. Purista päälle sitruunaa ja lorauta oliiviöljyä,
    suolaa ja pippuroi. Jätä odottamaan.

    Keitä punajuuret kypsiksi suolavedessä. Kuori ja leikkaa
    neljään osaan.

  3. Uppomunat:

    Riko munat varovasti helmeilevään veteen. Lisää veteen 1 rkl valkoviinietikkaa, jos haluat. Auta varovasti lusikalla valkuaista lähemmäs keltuaista. Anna hautua noin 4 minuuttia. Nosta pois reikäkauhalla.

    Sardellikreemi:

    Sekoita sardellit, valkosipuli, munankeltuainen, viinietikka ja
    sinappi kulhossa. Lorota öljy sekaan ohuena nauhana koko ajan vispaten niin, että syntyy tasainen kreemi. Mausta suolalla ja mustapippurilla.

  4. Aseta purjot lautaselle, punajuurilohkot niiden viereen ja uppomuna purjojen päälle. Koristele suolaheinillä. Laita sardellikreemi erilliseen astiaan, josta jokainen voi ottaa maun mukaan.

Kommentit

    Näytä lisää