Raparperitarteletti - Reseptit - Ilta-Sanomat

Raparperitarteletti

Helppo raparperipiirakka tehdään Sikke Sumarin tapaan valmiiseen lehtitaikinaan.

11.6.2013 11:40
Määrä8 annosta

Ainekset

  • 1 pkt

    valmista lehtitaikinaa (n. 500 g paketti)

  • 1

    muna voiteluun

  • sokerileipurikreemiä

  • karamellisoituja raparpereja

  • <b>Sokerileipurikreemi:</b>

  • ½ l

    maitoa

  • 1

    vaniljatanko

  • 6

    keltuaista

  • 1 ½ dl

    luomusokeria

  • 3/4 dl

    vehnäjauhoja

  • <b>Karamellisoitu raparperi:</b>

  • 3-4

    raparperinvartta pilkottuna noin sentin paloiksi

  • 1 dl

    sokeria

  • ½ dl

    vettä

Valmistusohjeet

  1. Pohjat: Leikkaa lehtitaikinalevyistä suorakulmaisia torttupohjia ja levitä ne uunipellille. Leikkaa veitsellä viilto sentin päähän taikinan reunasta. Penslaa reuna kevyesti vatkatulla munalla. Pistele pohja haarukalla. Paista pohjaa uunissa 200 asteessa 20-25 minuuttia. Painele keskiosa alas levyjen ollessa vielä kuumia ja anna jäähtyä. Valmista sillä aikaa sokerileipurinkreemi.

  2. Kreemin valmistus: Kuumenna maito paksupohjaisessa teräskattilassa kiehumispisteeseen. Laita kattila alimmalle lämmölle, niin ettei maito pääse kiehumaan. Halkaise vaniljatanko ja lisää siemenet ja tanko joukkoon. Anna hautua 10-15 minuuttia kannen alla ja nosta sitten vaniljatanko pois. Vispaa keltuaiset ja sokeri kuohkeaksi seokseksi. Siivilöi lopuksi joukkoon jauhot ja sekoita hyvin. Kaada vaniljamaito munaseoksen joukkoon koko ajan sekoittaen. Kaada seos takaisin kattilaan, kuumenna kiehumispisteeseen koko ajan sekoittaen. Jos kokkareita ilmaantuu seoksen paksuuntuessa, ota seos heti pois liedeltä ja vispaa tasaiseksi. Keitä kreemiä hellävaraisesti matalammalla lämmöllä. Sekoita lastalla pohjaa myöten, kunnes koostumus on samettimaisen pehmeää. Ota kattila liedeltä, siirrä kreemi kulhoon ja ripottele päälle kerros tomusokeria, jotta pintaan ei muodostu kalvoa. Peitä kulho ja anna jäähtyä.

  3. Karamellisoitu raparperi: Kuumenna pannussa sokeri ja vesi, kunnes sokeri on täysin sulanut ja muuttuu kullankeltaiseksi. Lisää raparperipalat ja anna niiden karamellisoitua hetki. Ota pannu pois liedeltä ja anna jäähtyä. Levitä kreemi jäähtyneelle taikinapohjalle ja asettele raparperit kauniisti kreemin päälle. Resepti: Sikke Sumari

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit