Japanilaiset gyozanyytit ja dippi

Japanilaiset gyozanyytit kätkevät sisäänsä mausteisen possutäytteen.
  • 1 t 30 min
  • n. 35 nyyttiä
  • n. 100 kcal / nyytti

Ainekset

1 pkt
eli n. 35 wonton- tai gyozataikinalevyä
(löydät niitä aasialaisia elintarvikkeita myyvien liikkeiden pakastealtaasta)
30 g
kiinankaalia tai paksoita
1 rkl
merisuolaa
6
kevätsipulin vartta
3-4
valkosipulinkynttä
200 g
possun jauhelihaa
2 rkl
soijakastiketta
2 rkl
raastettua inkivääriä
suolaa
mustapippuria
öljyä paistamiseen
Dippi:
1
limetin puristettu mehu
1
punainen keskivahva chili
2 rkl
japanilaista soijakastiketta
2 rkl
mirin-maustekastiketta
2 tl
paahdettua seesamiöljyä
½ rkl
paahdettuja seeaminsiemeniä
Gyozataikina:
(valmista itse halutessasi)
250 g
gyozajauhoja tai hienojakoista vehnäjauhoa
125 ml
kuumaa vettä
kaulimiseen perunajauhoa

Valmistusohjeet

  1. Ota taikinapaketti sulamaan ajoissa, jos valmistat nyytit valmistaikinasta.

    Hienonna kiinankaali ja ripottele sen päälle suolaa. Anna
    seistä hetken aikaa huoneenlämmössä ja puristele ylimääräinen neste pois.

    Hienonna kevätsipuli, kiinankaali ja valkosipuli aivan
    hienoksi ja lisää ne possun jauhelihan joukkoon. Mausta.
  2. Ota yksi taikinakuori toiseen kämmeneesi ja nosta levyn
    keskelle nokare täytettä.

    Kostuta sormi kylmään veteen ja vedä taikinakuoren laidat
    märiksi. Nosta taikinakuoren alalaita ylälaidan päälle ja rypytä kiinni.

    Siirrä lautaselle odottamaan, kunnes kaikki nyytit ovat valmiita.
  3. Kuumenna kasarissa öljyä ja lisää muutama gyoza pannulle.
    Anna paistua hetken aikaa, että pohja ruskistuu vähän.

    Lisää vettä pannulle niin paljon, että pohja peittyy
    hyvin, ja sulje kasari kannella.

    Ravistele pannua vähän, että gyozat irtoavat pannun pohjasta.

    Anna niiden kypsyä höyryssä 5-6 minuuttia. Nosta kansi ja anna höyryn haihtua. Paistetut nyytit voit laittaa astiaan lämpimään uuniin, niin ne pysyvät kuumina.
  4. Paista kaikki nyytit ja tarjoile dipin kanssa.
    Dippi valmistetaan sekoittamalla kaikki ainekset yhteen.
  5. Jos teet taikinan itse, tässä ohje. Muista aloittaa taikinan valmistus useita tunteja ennen valmistusta.

    Kaada siivilöityjen jauhojen joukkoon pikkuhiljaa kuumaa vettä. Vaivaa taikina palloksi. Kääri muovikelmuun ja nosta jääkaappiin muutamaksi tunniksi.

    Tee taikinasta pieniä palloja ja kauli ne ohuiksi. Voit käyttää apuna perunajauhoa. Pastakone toimii apuna tarpeeksi ohuen taikinan saamisessa.

    Täytä nyytit ohjeen mukaan.

Kommentit

    Näytä lisää