Reseptit
Thaimaalaiset kalakakut ja dippi

Thaimaalaiset kalakakut ja dippi
Chilillä maustetut thaimaalaiset kalakakut ovat todella helppo valmistaa.
- 1 t
- 4 annosta
- 146 kcal / annos
Ainekset
- 600 g
- vaaleaa kalafileetä
- 1 tl
- sitruunaruohotahnaa
- 3
- limetin lehteä
- 2
- punaista, keskivahvaa chiliä tai yksi thaimaalainen chili
- 1 rkl
- thaimaalaista kalakastiketta
- nippu tuoretta korianteria
- 1
- kananmuna
- suolaa
- öljyä paistamiseen (jos käytät rasvaista kalaa, öljyä ei tarvitse paistamiseen)
- Dippikastike:
- 3 rkl
- vettä
- ½ rkl
- raakaruokosokeria
- 2 rkl
- thaimaalaista kalakastiketta
- 3 rkl
- soijakastiketta
- 1
- chili
- 1
- limetin mehu
- 1 rkl
- raakaruokosokeria
- 2
- vartta kevätsipulia
Valmistusohjeet
- Valmista ensin dippikastike. Keitä vesi ja sokeri. Jäähdytä.
Sekoita loput ainekset joukkoon.
- Hienonna kaikki pihvien ainekset tehosekoittimessa tasaiseksi taikinaksi. Muotoile pieniä pihvejä kostein käsin ja paista ne öljyssä molemmin puolin. Tarjoile dippi kalapihvien kanssa.
Tarjoa dippinä myös makeaa chilikastiketta.
Kommentit
Ei vielä kommentteja.
Ole ensimmäinen ja kerro ajatuksesi!
Näytä lisää