Reseptit

Thaimaalaiset kalakakut ja dippi

Chilillä maustetut thaimaalaiset kalakakut ovat todella helppo valmistaa.
  • 1 t
  • 4 annosta
  • 146 kcal / annos

Ainekset

600 g
vaaleaa kalafileetä
1 tl
sitruunaruohotahnaa
3
limetin lehteä
2
punaista, keskivahvaa chiliä tai yksi thaimaalainen chili
1 rkl
thaimaalaista kalakastiketta
nippu tuoretta korianteria
1
kananmuna
suolaa
öljyä paistamiseen (jos käytät rasvaista kalaa, öljyä ei tarvitse paistamiseen)
Dippikastike:
3 rkl
vettä
½ rkl
raakaruokosokeria
2 rkl
thaimaalaista kalakastiketta
3 rkl
soijakastiketta
1
chili
1
limetin mehu
1 rkl
raakaruokosokeria
2
vartta kevätsipulia

Valmistusohjeet

  1. Valmista ensin dippikastike. Keitä vesi ja sokeri. Jäähdytä.
    Sekoita loput ainekset joukkoon.

  2. Hienonna kaikki pihvien ainekset tehosekoittimessa tasaiseksi taikinaksi. Muotoile pieniä pihvejä kostein käsin ja paista ne öljyssä molemmin puolin. Tarjoile dippi kalapihvien kanssa.

    Tarjoa dippinä myös makeaa chilikastiketta.

Kommentit

    Näytä lisää