Kevyesti suolattua siikaa ja munahyydykettä

Sikke Sumarin kevyesti suolattu siika sopii hyvin kesäiseen juhlapöytään.
  • 1 vrk
  • 6-8 annosta

Ainekset

Suolasiika:
1
mahdollisimman tuore siika fileinä
sormisuolaa (reilu 1 rkl noin 400 g fileelle)
1
tillin oksa kokonaisena fileiden väliin
halutessasi mustapippuria
Munahyydyke:
4
kananmunaa
3 dl
täysmaitoa tai kermamaitoa (puolet kermaa, puolet maitoa)
pieni nippu ruohosipulia silputtuna
ripaus suolaa ja pippuria
nokare voita

Valmistusohjeet

  1. Valmista siika.

    Ripottele suola fileiden pinnalle, laita yksi tillinoksa toisen
    fileen päälle ja toinen filee sen päälle. Kääri kala tiiviisti leivinpaperiin ja anna suolautua yön yli. Käännä paketti aamulla.

  2. Valmista munahyydyke.

    Riko kananmunien rakenne kulhossa haarukalla, lisää maito ja ruohosipulisilppu ja mausta suolalla ja pippurilla.

    Voitele annosvuoat voilla ja kaada kuhunkin munamaito. Kypsennä uunissa 175 asteessa, kunnes pinta on hiukan kohonnut eikä hyydyke hölsky liikutettaessa. Tämä kestää noin 25-30 minuuttia.

  3. Leikkaa siikafileistä terävällä veitsellä mahdollisimman ohuita siivuja ja asettele ne kauniisti lautaselle munahyydykkeen ympärille.

    Mausta mustapippurilla ja tillillä, jos haluat.

    Jos kalaa jää jäljelle, voit suolata sitä vielä hiukan lisää.

Kommentit

    Näytä lisää