Kevyesti suolattua siikaa ja munahyydykettä - Reseptit - Ilta-Sanomat

Kevyesti suolattua siikaa ja munahyydykettä

Sikke Sumarin kevyesti suolattu siika sopii hyvin kesäiseen juhlapöytään.

17.6.2013 9:18
Määrä6-8 annosta
Valmistusaika1 vrk

Ainekset

  • Suolasiika:

  • 1

    mahdollisimman tuore siika fileinä

  • sormisuolaa (reilu 1 rkl noin 400 g fileelle)

  • 1

    tillin oksa kokonaisena fileiden väliin

  • halutessasi mustapippuria

  • Munahyydyke:

  • 4

    kananmunaa

  • 3 dl

    täysmaitoa tai kermamaitoa (puolet kermaa, puolet maitoa)

  • pieni nippu ruohosipulia silputtuna

  • ripaus suolaa ja pippuria

  • nokare voita

Valmistusohjeet

  1. Valmista siika. Ripottele suola fileiden pinnalle, laita yksi tillinoksa toisen fileen päälle ja toinen filee sen päälle. Kääri kala tiiviisti leivinpaperiin ja anna suolautua yön yli. Käännä paketti aamulla.

  2. Valmista munahyydyke. Riko kananmunien rakenne kulhossa haarukalla, lisää maito ja ruohosipulisilppu ja mausta suolalla ja pippurilla. Voitele annosvuoat voilla ja kaada kuhunkin munamaito. Kypsennä uunissa 175 asteessa, kunnes pinta on hiukan kohonnut eikä hyydyke hölsky liikutettaessa. Tämä kestää noin 25-30 minuuttia.

  3. Leikkaa siikafileistä terävällä veitsellä mahdollisimman ohuita siivuja ja asettele ne kauniisti lautaselle munahyydykkeen ympärille. Mausta mustapippurilla ja tillillä, jos haluat. Jos kalaa jää jäljelle, voit suolata sitä vielä hiukan lisää.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit