Pitkään kypsytettyä häränrintaa ja peruna-artisokkasalaattia

Sikke Sumarin pitkään kypsytetty häränrinta maistuu peruna-artisokkasalaatin kanssa.
  • 30 min
  • 4-6 annosta

Ainekset

Häränrinta:
600 g
häränrintaa
1
porkkana kuorittuna ja paloiteltuna
1
sipuli kuorittuna ja lohkottuna
2
laakerinlehteä
1 rkl
kokonaisia mustapippureita
pieni nippu timjamia
suolaa
Peruna-artisokkasalaatti:
6-8
kiinteää perunaa
1
punasipuli silputtuna
6
öljyyn säilöttyä artisokansydäntä
1
pieni purkki kapsiksia huuhdottuna
pari oksaa lehtipersiljaa silputtuna
Vinaigrettekastike:
6 rkl
oliiviöljyä
2 rkl
valkoviinietikkaa
1
valkosipulinkynsi siivuina (poista ennen tarjolle laittamista)
1 rkl
Dijon sinappia
suolaa ja mustapippuria myllystä

Valmistusohjeet

  1. Huuhtele liha kylmällä vedellä ja siirrä tilavaan kattilaan. Lisää kylmää vettä niin, että liha peittyy. Kuori vaahtoa pois keitoksen pinnalta, niin kauan kuin sitä veden kiehuessa muodostuu. Lisää sitten juurekset ja mausteet.

  2. Keitä keskilämmöllä, kunnes liha on täysin kypsä. Tämä kestää muutaman tunnin, mutta riippuu lihasta. Tarkista kypsyystilanne kahden tunnin kuluttua ja jatka kypsentämistä tarvittaessa.

    Kääri kypsä liha folioon ja aseta sopivan kokoiseen astiaan.
    Pane vielä paino päälle ja anna jäähtyä seuraavaan päivään.

    Leikkaa tarjolle ohuita siivuja terävällä veitsellä.

  3. Peruna-artisokkasalaatti:

    Pese perunat ja keitä ne kuorineen, jos ne ovat uusia. Kuori
    perunat, jos käytät vanhoja. Lohko suupaloiksi. Leikkaa artisokanpäät neljään osaan. Sekoita ainekset kulhossa, kun perunat ovat vielä lämpimiä.

  4. Vinaigrettekastike:

    Ravista ainekset keskenään ja kaada salaatin päälle.
    Anna maustua tunnin verran. Lisää kaprikset ja persilja juuri ennen tarjoilua.

Kommentit

    Näytä lisää