Mascarpone-limettitorttu mantelipohjalla

Sikke Sumarin mascarpone-limettitorttu on raikas jälkiruoka.
  • n. 8 annosta

Ainekset

Mantelinen murotaikina:
200 g
raastettua mantelimassaa (tai 100 g mantelijauhoa ja 100 g sokeria)
200 g
huoneenlämpöistä voita
250 g
vehnäjauhoja
1
muna voiteluun
Täyte:
6
munan keltuaista
1 dl
sokeria
250 g
mascarponea
1 dl
kermaa
1
limetin raastettu kuori
1 dl
limetti mehua
Koristeeksi mintunlehtiä

Valmistusohjeet

  1. Murotaikina:

    Tee aineksista taikina tehosekoittimessa, pyöritä lätyksi ja
    kääri muovikelmuun tekeytymään jääkaappiin pariksi tunniksi.

    Kaulitse taikina ohueksi kahden leivinpaperin välissä ja vuoraa sillä piirasvuoka. Ota päällimmäinen paperi pois ja laita vuoka jääkaappiin siksi aikaa kun valmistat täytteen.

  2. Täyte:

    Vispaa keltuaiset ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi ja jätä odottamaan. Vatkaa toisessa kulhossa mascarpone notkeaksi, lisää limetin kuori ja mehu ja yhdistä muna-sokerivaahtoon.

  3. Penslaa taikina munalla ja paista ilman täytettä uunissa
    180 asteessa kymmenen minuuttia. Anna jäähtyä.

    Täytä puolikypsä taikinakuori täytteellä ja paista uunissa 180 asteessa 20 minuuttia tai kunnes täyte on hyytynyt.

    Anna jäähtyä ja raasta päälle limetinkuorta.

    Koristele mintunlehdillä.

Kommentit

    Näytä lisää