Mascarpone-limettitorttu mantelipohjalla - Reseptit - Ilta-Sanomat

Mascarpone-limettitorttu mantelipohjalla

Sikke Sumarin mascarpone-limettitorttu on raikas jälkiruoka.

17.6.2013 12:27
Määrän. 8 annosta

Ainekset

  • <b>Mantelinen murotaikina:</b>

  • 200 g

    raastettua mantelimassaa (tai 100 g mantelijauhoa ja 100 g sokeria)

  • 200 g

    huoneenlämpöistä voita

  • 250 g

    vehnäjauhoja

  • 1

    muna voiteluun

  • <b>Täyte:</b>

  • 6

    munan keltuaista

  • 1 dl

    sokeria

  • 250 g

    mascarponea

  • 1 dl

    kermaa

  • 1

    limetin raastettu kuori

  • 1 dl

    limetti mehua

  • Koristeeksi mintunlehtiä

Valmistusohjeet

  1. Murotaikina: Tee aineksista taikina tehosekoittimessa, pyöritä lätyksi ja kääri muovikelmuun tekeytymään jääkaappiin pariksi tunniksi. Kaulitse taikina ohueksi kahden leivinpaperin välissä ja vuoraa sillä piirasvuoka. Ota päällimmäinen paperi pois ja laita vuoka jääkaappiin siksi aikaa kun valmistat täytteen.

  2. Täyte: Vispaa keltuaiset ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi ja jätä odottamaan. Vatkaa toisessa kulhossa mascarpone notkeaksi, lisää limetin kuori ja mehu ja yhdistä muna-sokerivaahtoon.

  3. Penslaa taikina munalla ja paista ilman täytettä uunissa 180 asteessa kymmenen minuuttia. Anna jäähtyä. Täytä puolikypsä taikinakuori täytteellä ja paista uunissa 180 asteessa 20 minuuttia tai kunnes täyte on hyytynyt. Anna jäähtyä ja raasta päälle limetinkuorta. Koristele mintunlehdillä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit