Yrttimajoneesi - Reseptit - Ilta-Sanomat

Yrttimajoneesi

Yrttimajoneesiin sopivat hyvin esim. ruohosipuli, basilika ja valkosipuli. Myös kesäsipulin hienonnetut varret ja sitruunan kuori tuovat majoneesiin piristystä.

20.6.2013 8:54
Määrä10
Valmistusaika10 min
Energia282 kcal / annos

Ainekset

  • 2

    luomumunan keltuaista

  • 1-2 rkl

    sitruunamehua

  • ½ tl

    suolaa

  • 2-3 dl

    auringonkukkaöljyä tai muuta neutraalia öljyä

  • runsaasti erilaisia yrttejä

  • 1-2

    valkosipulinkynttä

Valmistusohjeet

  1. Käytä tasalämpöisiä tuotteita. Jos munat ovat kylmiä ja öljy lämmintä, tulos ei välttämättä onnistu. Vispaa keltuaiset, sitruunamehu ja suola keskenään. Lisää öljyä parissa pienessä erässä ja vispaa voimakkaasti koko ajan. Vispaus ei saa keskeytyä. Kun seos vähän sakenee, lisää loppu öljy ohuena nauhana koko ajan vispausta jatkaen. Voit tehdä majoneesin myös esimerkiksi blenderissä.

  2. Lisää lopuksi hienonnetut yrtit ja aivan tahnaksi hienonnettu valkosipuli. Lisää tarvittaessa suolaa. Majoneesi tulee käyttää mahdollisimman pian valmistuksesta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit