Ainekset
2
luomumunan keltuaista
1-2 rkl
sitruunamehua
½ tl
suolaa
2-3 dl
auringonkukkaöljyä tai muuta neutraalia öljyä
runsaasti erilaisia yrttejä
1-2
valkosipulinkynttä
Valmistusohjeet
Käytä tasalämpöisiä tuotteita. Jos munat ovat kylmiä ja öljy lämmintä, tulos ei välttämättä onnistu. Vispaa keltuaiset, sitruunamehu ja suola keskenään. Lisää öljyä parissa pienessä erässä ja vispaa voimakkaasti koko ajan. Vispaus ei saa keskeytyä. Kun seos vähän sakenee, lisää loppu öljy ohuena nauhana koko ajan vispausta jatkaen. Voit tehdä majoneesin myös esimerkiksi blenderissä.
Lisää lopuksi hienonnetut yrtit ja aivan tahnaksi hienonnettu valkosipuli. Lisää tarvittaessa suolaa. Majoneesi tulee käyttää mahdollisimman pian valmistuksesta.