Yrttimajoneesi

Yrttimajoneesiin sopivat hyvin esim. ruohosipuli, basilika ja valkosipuli. Myös kesäsipulin hienonnetut varret ja sitruunan kuori tuovat majoneesiin piristystä.
  • 10 min
  • 10
  • 282 kcal / annos

Ainekset

2
luomumunan keltuaista
1-2 rkl
sitruunamehua
½ tl
suolaa
2-3 dl
auringonkukkaöljyä tai muuta neutraalia öljyä
runsaasti erilaisia yrttejä
1-2
valkosipulinkynttä

Valmistusohjeet

  1. Käytä tasalämpöisiä tuotteita. Jos munat ovat kylmiä ja
    öljy lämmintä, tulos ei välttämättä onnistu.

    Vispaa keltuaiset, sitruunamehu ja suola keskenään. Lisää öljyä parissa pienessä erässä ja vispaa voimakkaasti koko ajan.

    Vispaus ei saa keskeytyä. Kun seos vähän sakenee, lisää
    loppu öljy ohuena nauhana koko ajan vispausta jatkaen.
    Voit tehdä majoneesin myös esimerkiksi blenderissä.
  2. Lisää lopuksi hienonnetut yrtit ja aivan tahnaksi hienonnettu valkosipuli. Lisää tarvittaessa suolaa. Majoneesi tulee käyttää mahdollisimman pian valmistuksesta.

Kommentit

    Näytä lisää