Kotiketsuppi - Reseptit - Ilta-Sanomat

Kotiketsuppi

Itse tehty ketsuppi on hieman työläs valmistaa, mutta maku on taivaallinen.

20.6.2013 9:14
Määrä10 annosta

Ainekset

  • 2 kg

    kypsiä tomaatteja

  • 2

    punasipulia

  • 4

    valkosipulinkynttä

  • 1 rkl

    oliiviöljyä

  • 1 dl

    fariinisokeria

  • 1 tl

    savupaprikajauhetta

  • 1 tl

    kanelia

  • ½ tl

    maustepippuria myllystä

  • ½ tl

    cayennenpippuria tai chilijauhetta

  • ½ dl

    punaviinietikkaa

  • suolaa

Valmistusohjeet

  1. Poista tomaateista kannat ja soseuta tomaatit tehosekoittimessa. Hienonna sipulit. Kuullota sipuleita isossa kattilassa pari minuuttia. Lisää tomaatit, sokeri ja mausteet etikkaa sekä suolaa lukuun ottamatta. Hauduta seosta miedolla lämmöllä ilman kantta noin tunti. Sekoita välillä.

  2. Lisää etikka ja suola ja jatka hauduttamista vielä 45-60 minuuttia. Sekoita seos tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella tasaiseksi ja paseeraa siivilän läpi. Tuplapaseeraa jos tuntuu siltä.

  3. Pullota puhtaisiin pulloihin ja jäähdytä kylmässä. Ketsuppi säilyy kylmässä muutamia viikkoja, jos pullon suu pysyy puhtaana.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit