Mansikkapavlova

Mansikkapavlova koristellaan runsaalla määrällä tuoreita marjoja.
  • 2 t
  • 8-10 annosta
  • 448 kcal / annos

Ainekset

Pohja:
6
munanvalkuaista
3 dl
sokeria
2 tl
valkoviinietikkaa tai sitruunamehua
1 tl
vaniljasokeria
2 tl
maissitärkkelysjauhoja
Täyte:
2 dl
kuohukermaa
150 g
pehmeää Chavroux vuohenjuustoa
2 tl
vaniljasokeria
1
sitruunan raastettu kuori
Lisäksi:
runsaasti tuoreita mansikoita
suklaata rouhittuna
pistaasipähkinöitä rouhittuna

Valmistusohjeet

  1. Tee annokset tuplana, jos haluat usamman kerroksen. Valmista ensin yksi annos, se on helpompi vatkata.

    Erottele keltuaiset valkuaisista. Valuta valkuaiset puhtaaseen ja kuivaan, mieluiten keraamiseen, teräksiseen tai lasiseen kulhoon. Muovikulhon pinta saattaa olla rasvainen, rasva estää valkuaisia vatkautumasta.

    Keltuaiset voi käyttää myöhemmin johonkin toiseen leivontaan.

  2. Sekoita vaniljasokeri, maissijauho ja desilitra sokeria.

    Kuumenna uuni 150 asteeseen. Peitä uunipelti leivinpaperilla ja piirrä paperille ympyrä, jonka halkaisija on noin 24 cm. Voitele ympyrä ruokaöljyllä.

    Vaahdota valkuaisia ja lisää 2 dl sokeria vähitellen samalla vatkaten. Lisää desilitraan sokeria sekoitetut maissijauhot ja vaniljasokeri siivilän läpi seuloen ja varovasti sekoitellen.

    Lisää viimeiseksi etikka tai sitruunamehu.

  3. Lusikoi valkuaisvaahto leivinpaperille piirretyn ympyrän sisään. Jätä reunat korkeammiksi kuin marenkilevyn keskiosa. Voit myös pursottaa marengin pursottimen läpi, jossa on suuri suutin.

    Jos teet ohjeen tuplana, tee yksi suurempi pohja ja kaksi pienempää. Tiputa lämpötila samantien 125 asteeseen ja nosta pavlova uuniin. Paista n. 1 ½ tuntia. Anna marenkilevyjen jäähtyä ritilällä.
  4. Vatkaa kermaa hetki. Lisää vuohenjuusto ja mausteet. Jatka vatkaamista kunnes vaahto on suhteellisen kovaa. Levitä se marengin päälle ja koristele mansikoilla, suklaarouheella ja pistaaseilla.

Kommentit

    Näytä lisää