Täytetyt paprikat

Täytetyt paprikat toimivat hyvin tapaksena. Voit halutessasi lämmittää paprikoita vähän pannulla tai uunissa ennen tarjoilua.
  • 20 min
  • 8 annosta

Ainekset

12 kpl
pieniä paahdettuja piquillo-paprikoita (lasipurkissa säilykkeenä)
50 g
espanjalaista ilmakuivattua kinkkua
100 g
marcona-manteleita
100 g
fetajuustoa
30 g
raastettua manchegojuustoa
nippu yrttejä esim. lehtipersiljaa ja basilikaa
2
valkosipulinkynttä
suolaa
ripaus savupaprikajauhetta
mustapippuria
Yrttiöljy:
nippu lehtipersiljaa
1
sitruunan raastettu kuori ja puristettu mehu
½ dl
oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria

Valmistusohjeet

  1. Ota paprikat liemestä ja valuta ylimääräinen neste pois. Paahda ilmakuivattu kinkku rapeaksi kuivalla paistinpannulla ilman öljyä. Anna jäähtyä.
  2. Sekoita mantelit, feta, manchego, yrtit, valkosipulit ja mausteet tehosekoittimessa tahnaksi.

    Pilko jäähtyneet kinkkusiivut hienoksi ja sekoita tahnan joukkoon.
  3. Lusikoi täytettä paprikoiden sisään ja nosta tarjolle. Sekoita
    yrttiöljyn ainekset tehosekoittimessa ja kaada paprikoiden
    päälle juuri ennen tarjoilua.

Kommentit

    Näytä lisää