Täytetyt paprikat - Reseptit - Ilta-Sanomat

Täytetyt paprikat

Täytetyt paprikat toimivat hyvin tapaksena. Voit halutessasi lämmittää paprikoita vähän pannulla tai uunissa ennen tarjoilua.

25.6.2013 13:42
Määrä8 annosta
Valmistusaika20 min

Ainekset

  • 12 kpl

    pieniä paahdettuja piquillo-paprikoita (lasipurkissa säilykkeenä)

  • 50 g

    espanjalaista ilmakuivattua kinkkua

  • 100 g

    marcona-manteleita

  • 100 g

    fetajuustoa

  • 30 g

    raastettua manchegojuustoa

  • nippu yrttejä esim. lehtipersiljaa ja basilikaa

  • 2

    valkosipulinkynttä

  • suolaa

  • ripaus savupaprikajauhetta

  • mustapippuria

  • Yrttiöljy:

  • nippu lehtipersiljaa

  • 1

    sitruunan raastettu kuori ja puristettu mehu

  • ½ dl

    oliiviöljyä

  • suolaa

  • mustapippuria

Valmistusohjeet

  1. Ota paprikat liemestä ja valuta ylimääräinen neste pois. Paahda ilmakuivattu kinkku rapeaksi kuivalla paistinpannulla ilman öljyä. Anna jäähtyä.

  2. Sekoita mantelit, feta, manchego, yrtit, valkosipulit ja mausteet tehosekoittimessa tahnaksi. Pilko jäähtyneet kinkkusiivut hienoksi ja sekoita tahnan joukkoon.

  3. Lusikoi täytettä paprikoiden sisään ja nosta tarjolle. Sekoita yrttiöljyn ainekset tehosekoittimessa ja kaada paprikoiden päälle juuri ennen tarjoilua.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit