Halloumijuustosalaatti

Halloumijuusto on grilliin sopiva juusto. Sen kiinteä koostumus pysyy kasassa hyvin eikä se lähde sulamaan nopeasti. Lisäpotkua salaattiin tuo grillattu avokado. Avokado saa aivan uuden elämän kun nostat se grilliin hetkeksi. Kokeile ja ihastu!
  • 4 annosta

Ainekset

1 ruukku
romainesalaattia
1
punasipuli
250 g
kirsikkatomaatteja
150 g
kurkkua
1 dl
kalamataoliiveja
250 g
halloumijuustoa
2
avokadoa
KASTIKE
1 nippu
korianteria
1
limetin puristettu mehu
2 rkl
avokadoöljyä
hyppysellinen
sokeria

Valmistusohjeet

  1. Sekoita tehosekoittimessa kastikkeen ainekset.
  2. Huuhtele ja valuta salaatti. Kuori ja halkaise punasipuli. Siivuta ohuiksi viipaleiksi. Revi salaatti laakealle vadille. Lisää joukkoon punasipulisiivut, kirsikkatomaatit, kuutioitu kurkku ja kalamataoliivit.
  3. Siivuta halloumijuusto pitkulaisiin paloihin, kuivaa palat talouspaperiin ja grillaa nopeasti kuumassa grillissä molemmin puolin.
  4. Halkaise avokado, poista kivi ja leikkaa puolikkaat vielä puoliksi pituussuunnassa. Grillaa avokadot kuorineen kuumassa grillissä.
  5. Nosta juustot ja avokadot salaatin päälle ja pirskottele päälle kastiketta.

    Tarjoile salaatin kanssa lasillinen Antares Chardonnay -valkoviiniä.


    Tämä resepti on toteutettu yhdessä Antares Chardonnay -valkoviinin kanssa.

Kommentit

    Näytä lisää