Paahdettua possunfileetä, salaattia ja minttuherneitä - Reseptit - Ilta-Sanomat

Paahdettua possunfileetä, salaattia ja minttuherneitä

Paahdettu possunfilee kaipaa seurakseen vain rapeaa salaattia ja pirteitä herneitä.

11.7.2013 14:19

Ainekset

  • n. 600 g

    porsaan sisäfilettä

  • <b>Marinadi:</b>

  • 1 dl

    omenatuoremehua

  • 1 oksa

    tuoretta rosmariinia

  • 3-5 lehteä

    tuoretta salviaa

  • 1 tl

    lipstikkaa kuivattuna

  • 1 oksa

    silopersiljaa

  • 1 tl

    Dijon-sinappia

  • 1 dl

    oliiviöljyä

  • <b>Mintulla piristetyt herneet:</b>

  • herneitä

  • suolaa

  • sokeria

  • voita

  • oliiviöljyä

  • muutama mintunoksa

  • <b>Vinaigrette:</b>

  • 1 rkl

    oliiviöljyä

  • 3 rkl

    valkoviinietikkaa

  • ripaus suolaa ja pippuria

  • sokeria

Valmistusohjeet

  1. Kaada puolet öljystä pieneen paistinpannuun ja lisää puolet rosmariinista. Kiehauta ja ota levyltä. Lisää salvia. Anna jäähtyä hetki. Kaada sitten loppu öljy-yrttiseos pannuun ja lisää loput aineet. Sekoita ja kaada kulhoon.

  2. Poista fileestä kalvot, puhdista ja laita marinadiin. Anna vetäytyä puolisen tuntia. Aseta filee kuumalle grillille tai grillipannulle ja anna grillautua kunnolla kääntämättä. Käännä ja toista sama. Kun kaikki neljä puolta on grillattu, siirrä grillin viileämpään kohtaan ja anna vetäytyä noin 10 minuuttia. Jos grillaat grillipannussa, nosta pannu pois levyltä ja anna vetäytyä. Nosta sitten filee pois grillistä tai pannusta ja pyöritä vielä hetki marinadissa. Leikkaa filee ohuiksi siivuiksi. Mausta suolalla ja mustapippurilla.

  3. Kiehauta herneet pikaisesti suolalla ja sokerilla maustetussa vedessä. Kaada siivilään ja taas takaisin kattilaan. Lisää nokare voita, tilkka oliiviöljyä sekä sopivasti silputtua minttua.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit