Paahdettua possunfileetä, salaattia ja minttuherneitä

Paahdettu possunfilee kaipaa seurakseen vain rapeaa salaattia ja pirteitä herneitä.

Ainekset

n. 600 g
porsaan sisäfilettä
Marinadi:
1 dl
omenatuoremehua
1 oksa
tuoretta rosmariinia
3-5 lehteä
tuoretta salviaa
1 tl
lipstikkaa kuivattuna
1 oksa
silopersiljaa
1 tl
Dijon-sinappia
1 dl
oliiviöljyä
Mintulla piristetyt herneet:
herneitä
suolaa
sokeria
voita
oliiviöljyä
muutama mintunoksa
Vinaigrette:
1 rkl
oliiviöljyä
3 rkl
valkoviinietikkaa
ripaus suolaa ja pippuria
sokeria

Valmistusohjeet

  1. Kaada puolet öljystä pieneen paistinpannuun ja lisää puolet
    rosmariinista. Kiehauta ja ota levyltä. Lisää salvia.

    Anna jäähtyä hetki. Kaada sitten loppu öljy-yrttiseos
    pannuun ja lisää loput aineet. Sekoita ja kaada kulhoon.
  2. Poista fileestä kalvot, puhdista ja laita marinadiin. Anna vetäytyä puolisen tuntia.

    Aseta filee kuumalle grillille tai grillipannulle ja anna grillautua kunnolla kääntämättä. Käännä ja toista sama. Kun kaikki neljä puolta on grillattu, siirrä grillin viileämpään kohtaan ja anna vetäytyä noin 10 minuuttia.

    Jos grillaat grillipannussa, nosta pannu pois levyltä ja anna vetäytyä. Nosta sitten filee pois grillistä tai pannusta ja pyöritä vielä hetki marinadissa.

    Leikkaa filee ohuiksi siivuiksi. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
  3. Kiehauta herneet pikaisesti suolalla ja sokerilla maustetussa
    vedessä. Kaada siivilään ja taas takaisin kattilaan. Lisää nokare voita, tilkka oliiviöljyä sekä sopivasti silputtua minttua.

Kommentit

    Näytä lisää