Reseptit

Kesäinen tuorehernerisotto

Käytä kesän makeita herneitä tähän tuorehernerisottoon.
  • 45 min
  • 332 kcal / annos

Ainekset

2
sipulia
2 rkl
oliiviöljyä
2 rkl
voita
3 dl
risottoriisiä, esimerkiksi arborio
2 dl
kuivaa omenasiideriä
8-10 dl
kasvislientä
suolaa ja pippuria
200 g
herneitä
2 rkl
voita
1
nippu hienonnettua ruohosipulia
15 g
parmesaanijuustoa raastettuna

Valmistusohjeet

  1. Kuumenna liemi erillisessä kattilassa. Hienonna sipuli ja kuullota se öljyn ja voin seoksessa. Lisää riisi ja kuullota hetki. Lisää siideri ja sekoittele seosta, kunnes siideri on imeytynyt riisiin.

    Lisää lientä 1-2 kauhallista kerrallaan ja sekoittele koko ajan. Lisää lientä, kunnes edellinen määrä on imeytynyt.

  2. Kuori sillä aikaa herneet ja pyöritä herneitä nopeasti voissa toisella pannulla.

    Kun riisi on juuri ja juuri kypsää, lisää herneet, hienonnettu ruohosipuli sekä parmesaaniraaste. Sekoita ne hyvin risoton joukkoon. Risoton kuuluu olla löysää ja kermaisen tuntuista.

Kommentit

    Näytä lisää