Wasabimaustettua grillilohta ja seesamikurkkuja

Grillattu lohi saa uudenlaista makua wasabista. Seesamikurkut ovat raikas lisuke.
  • 20 min
  • 510 kcal / annos

Ainekset

4 x 150 g
palaa merilohta
öljyä
1 rkl
wasabitahnaa
1
kurkku
2 rkl
seesaminsiemeniä
1
punainen chili
4 rkl
riisiviinietikkaa
pari tippaa paahdettua seesamiöljyä
1 tl
sokeria
1 tl
merisuolaa
Lisäksi:
höyrytettyä riisiä

Valmistusohjeet

  1. Aloita kurkusta. Siivuta kurkku ja laita siivut kannelliseen purkkiin. Paahda seesaminsiemeniä vähän kuivalla pannulla. Hienonna chili ja laita kaikki ainekset purkkiin. Ravistele kunnes sokeri ja suola ovat sulaneet.
  2. Tarjoile grillatun lohen ja riisin kanssa. Hiero loheen öljyä ja wasabia. Grillaa melkein kypsäksi. Lohi voi jäädä punertavaksi sisältä.

Kommentit

    Näytä lisää