Wasabimaustettua grillilohta ja seesamikurkkuja - Reseptit - Ilta-Sanomat

Wasabimaustettua grillilohta ja seesamikurkkuja

Grillattu lohi saa uudenlaista makua wasabista. Seesamikurkut ovat raikas lisuke.

29.7.2013 21:51
Valmistusaika20 min
Energia510 kcal / annos

Ainekset

  • 4 x 150 g

    palaa merilohta

  • öljyä

  • 1 rkl

    wasabitahnaa

  • 1

    kurkku

  • 2 rkl

    seesaminsiemeniä

  • 1

    punainen chili

  • 4 rkl

    riisiviinietikkaa

  • pari tippaa paahdettua seesamiöljyä

  • 1 tl

    sokeria

  • 1 tl

    merisuolaa

  • Lisäksi:

  • höyrytettyä riisiä

Valmistusohjeet

  1. Aloita kurkusta. Siivuta kurkku ja laita siivut kannelliseen purkkiin. Paahda seesaminsiemeniä vähän kuivalla pannulla. Hienonna chili ja laita kaikki ainekset purkkiin. Ravistele kunnes sokeri ja suola ovat sulaneet.

  2. Tarjoile grillatun lohen ja riisin kanssa. Hiero loheen öljyä ja wasabia. Grillaa melkein kypsäksi. Lohi voi jäädä punertavaksi sisältä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit