Kaali-vihanneskeitto - Reseptit - Ilta-Sanomat

Kaali-vihanneskeitto

Kaali on mainio keiton aines. Itämaisessa kaalikeitossa maistuu kookos ja limetti.

14.8.2013 10:03
Määrä4 annosta
Valmistusaika35 min

Ainekset

  • 1 rkl

    öljyä

  • 1 rkl

    vihreää currytahnaa

  • 1 rkl

    raastettua inkivääriä

  • 2

    kesäsipulia varsineen

  • 1

    varsiselleri

  • 1

    porkkana

  • 4

    valkosipulinkynttä

  • 400 g

    valkokaalia (varhaiskaalia jos se on kaudessa)

  • 2 dl

    kookosmaitoa (kevyt)

  • 12 dl

    kasvislientä

  • kourallinen pieniä pinaatinlehtiä

  • 1 pkt

    tofua

  • suolaa

  • tuoretta korianteria

  • 1

    limetin puristettu mehu

  • Koristeeksi cashewpähkinöitä ja kookoshiutaleita

Valmistusohjeet

  1. Kuumenna öljy kattilassa. Lisää currytahna ja raastettu inkivääri. Kuullota hetki. Lisää kattilaan hienonnettu kesäsipuli, lisää varret vasta lopuksi pinaatin kanssa.

  2. Kuutioi selleri, porkkana ja valkosipuli sekä hienonna kaali. Lisää ne kattilaan. Kuullota hetken aikaa. Lisää kookosmaito ja kasvisliemi. Anna kiehua hiljalleen, kunnes porkkanat ovat pehmenneet.

  3. Lisää pinaatinlehdet, sipulin varret ja kuutioitu tofu. Mausta suolalla, tuoreella korianterilla ja limetin mehulla. Koristele keitto halutessasi cashewpähkinöillä ja kookoshiutaleilla.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit