Kaali-vihanneskeitto

Kaali on mainio keiton aines. Itämaisessa kaalikeitossa maistuu kookos ja limetti.
  • 35 min
  • 4 annosta

Ainekset

1 rkl
öljyä
1 rkl
vihreää currytahnaa
1 rkl
raastettua inkivääriä
2
kesäsipulia varsineen
1
varsiselleri
1
porkkana
4
valkosipulinkynttä
400 g
valkokaalia (varhaiskaalia jos se on kaudessa)
2 dl
kookosmaitoa (kevyt)
12 dl
kasvislientä
kourallinen pieniä pinaatinlehtiä
1 pkt
tofua
suolaa
tuoretta korianteria
1
limetin puristettu mehu
Koristeeksi cashewpähkinöitä ja kookoshiutaleita

Valmistusohjeet

  1. Kuumenna öljy kattilassa. Lisää currytahna ja raastettu inkivääri. Kuullota hetki. Lisää kattilaan hienonnettu kesäsipuli, lisää varret vasta lopuksi pinaatin
    kanssa.
  2. Kuutioi selleri, porkkana ja valkosipuli sekä hienonna kaali. Lisää ne kattilaan. Kuullota hetken aikaa. Lisää kookosmaito ja kasvisliemi. Anna kiehua hiljalleen, kunnes porkkanat ovat pehmenneet.
  3. Lisää pinaatinlehdet, sipulin varret ja kuutioitu tofu. Mausta suolalla, tuoreella korianterilla ja limetin mehulla.
    Koristele keitto halutessasi cashewpähkinöillä ja kookoshiutaleilla.

Kommentit

    Näytä lisää