Täytetyt kesäkurpitsat - Reseptit - Ilta-Sanomat

Täytetyt kesäkurpitsat

Kuivatut sienet sopivat hyvin kesäkurpitsan täytteen joukkoon.

20.8.2013 13:09
Määrä4 annosta
Valmistusaika1 t
Energia227 kcal / annos

Ainekset

  • 2

    kesäkurpitsaa

  • 2

    porkkanaa

  • 1

    sipuli

  • 2 tl

    chilitahnaa

  • 3 tl

    yrttimausteseosta

  • 2 rkl

    murskattuja kuivattuja sieniä

  • 200 g

    possun jauhelihaa

  • suolaa ja pippuria

  • 100 g

    mustaa Koskenlaskija-sulatejuustoa

Valmistusohjeet

  1. Halkaise kesäkurpitsat pituussuunnassa ja koverra kaikista puolikkaista sisus pois. Jätä reunoja sen verran, että kurpitsaa on helppo käsitellä. Leikkaa kurpitsanpuolikkaiden pohjista viipaleet niin, että puolikkaat pysyvät kypsennettäessä paikoillaan pellillä.

  2. Hienonna sisus. Raasta porkkanat ja hienonna sipuli. Kuullota kesäkurpitsansisusta, porkkanaraastetta ja sipulia öljyssä pannulla hetki. Lisää chilitahna, yrttimausteseos ja hienonnetut kuivatut sienet. Kuullota seosta miedolla lämmöllä sen aikaa, kun ruskistat ja maustat jauhelihan toisessa pannussa. Yhdistä paistokset ja lisää joukkoon sulatejuusto. Sekoittele, kunnes juusto on sulanut.

  3. Lusikoi täytettä kesäkurpitsojen sisään ja paista 180-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit