Täytetyt kesäkurpitsat

Kuivatut sienet sopivat hyvin kesäkurpitsan täytteen joukkoon.
  • 1 t
  • 4 annosta
  • 227 kcal / annos

Ainekset

2
kesäkurpitsaa
2
porkkanaa
1
sipuli
2 tl
chilitahnaa
3 tl
yrttimausteseosta
2 rkl
murskattuja kuivattuja sieniä
200 g
possun jauhelihaa
suolaa ja pippuria
100 g
mustaa Koskenlaskija-sulatejuustoa

Valmistusohjeet

  1. Halkaise kesäkurpitsat pituussuunnassa ja koverra kaikista
    puolikkaista sisus pois. Jätä reunoja sen verran, että kurpitsaa on helppo käsitellä.

    Leikkaa kurpitsanpuolikkaiden pohjista viipaleet niin, että puolikkaat pysyvät kypsennettäessä paikoillaan pellillä.

  2. Hienonna sisus.

    Raasta porkkanat ja hienonna sipuli. Kuullota kesäkurpitsansisusta, porkkanaraastetta ja sipulia öljyssä pannulla hetki.

    Lisää chilitahna, yrttimausteseos ja hienonnetut kuivatut sienet.

    Kuullota seosta miedolla lämmöllä sen aikaa, kun ruskistat ja maustat jauhelihan toisessa pannussa. Yhdistä paistokset ja lisää joukkoon sulatejuusto. Sekoittele, kunnes juusto on sulanut.
  3. Lusikoi täytettä kesäkurpitsojen sisään ja paista 180-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.

Kommentit

    Näytä lisää