Vuohenjuustopiiraat - Reseptit - Ilta-Sanomat

Vuohenjuustopiiraat

Vuohenjuustopiirakka valmistuu nopeasti, jos visiitille on tulossa vaikka yllätysvieraita.

20.8.2013 14:40
Määrä4 kpl
Valmistusaika30 min

Ainekset

  • 200 g

    valmista voitaikinalevyä

  • 1

    iso sipuli

  • pari oksaa timjaminlehtiä

  • 2

    tomaattia kuutioituna

  • 4 kpl

    sentin siivua kuivaa kuorellista vuohenjuustoa kuutioituna

  • rucolaa

  • hasselpähkinöitä

  • suolaa ja pippuria

  • oliiviöljyä sipuleiden kuullottamiseen

  • 1

    muna kevyesti vatkattuna

Valmistusohjeet

  1. Ota kaksi voitaikinalevyä sulamaan. Ne sulavat nopeasti huoneenlämmössä. Kuullota sipuli hitaasti öljyssä, älä ruskista. Mausta suolalla, pippurilla ja timjamilla.

  2. Leikkaa voitaikinalevyt neljään osaan. (Voit jättää ne neliöiksi tai tehdä pyöreitä halutessasi.) Leikkaa veitsellä taikinaan sentin reunat, mutta älä leikkaa pohjaan saakka. Näin piirakkaan nousee paistaessa reunat. Jaa sipulipaistos piirakan pohjalle, pane vuohenjuusto sekä tomaatit voitaikina keskelle.

  3. Voitele taikinan reunat kananmunalla. Pidä vartti jääkaapissa. Paista piiraita 190 asteessa 15-20 minuuttia, kunnes taikina on kullanruskea ja juusto sulanut ja saanut kauniin värin. Paahda hasselpähkinöitä kuivalla pannulla ja koristele lautanen niillä ja rucolanlehdillä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit