Punajuurisalaatti makeassa sipulikastikkeessa

Punajuurisalaatti maistuu vaikka sadonkorjuuillallisen alkupalana.
  • 1 t 30 min
  • 4 annosta

Ainekset

4
pientä punajuurta
4
kypsää tomaattia
1-2
jääsalaattia
nippu sipulinvarsia
Kastike:
1
pieni punasipuli pienenpieneksi pilkottuna
2 rkl
vadelmaviinietikkaa
2 rkl
sokeria tai hunajaa
1 tl
timjaminlehtiä
suolaa
mustapippuria
6 rkl
hyvää oliiviöljyä

Valmistusohjeet

  1. Paahda punajuuria uunissa 180 asteessa reilu tunti (voi
    kestää pitempäänkin, kokeile kypsyyttä haarukalla) tai keitä
    ne kypsiksi suolavedessä. Kuori ja viipaloi punajuuret suupaloiksi.

  2. Leikkaa tomaatit lohkoiksi ja pilko sipulinvarret.

    Asettele salaatti isoina lehtinä tarjoiluvadille ja muut ainekset kauniisti niiden päälle. Lisää lopuksi kastike.

  3. Mittaa viinietikka pieneen kulhoon ja lisää sipulisilppu, suola, pippuri ja timjami. Anna maustua 15-30 minuuttia ja lisää lopuksi öljy. Kaada salaatin päälle.

Kommentit

    Näytä lisää