Kaalikääryleet

Sikke Sumarin kaalikääryleiden salainen ainesosa on soijakastike.
  • 2 t 30 min
  • n. 20 käärylettä

Ainekset

1
iso kaalinpää
vettä keittämiseen
suolaa
siirappia
voinokareita
Täyte:
500 g
jauhelihaa
1-2 dl
puuroriisiä
mietoa liha- tai kanalientä
2
sipulia hienonnettuna
1
pieni porkkana hienonnettuna
reilu nokare voita ja ruokalusikallinen oliiviöljyä
suolaa, mustapippuria
pari timjaminoksaa
pari lehtipersiljanoksaa
1 rkl
soijakastiketta

Valmistusohjeet

  1. Koverra pois kaalin kanta. Keitä kaalinpäätä suolatussa vedessä ja irrota uloimmat lehdet sitä mukaa, kun ne irtoavat helposti. Aseta lehdet jäähtymään ja valumaan keittiöpyyhkeen päälle.
  2. Keitä riisi paketin ohjeen mukaan miedossa lihaliemessä ja
    jätä odottamaan.

    Kuullota sipulia ja porkkanaa voin ja oliiviöljyn seoksessa hetki ja lisää sitten jauheliha. Kypsennä miedolla lämmöllä, kunnes liha ruskistuu.

    Lisää sitten suola, pippuri, pilkotut yrtit ja soija. Tarkista maku. Sekoita yhteen riisi ja jauhelihaseos. Tarkista maku vielä kerran.

  3. Ohenna kaalinlehtien ruoko veitsellä leikaten tai lihanuijalla
    pehmentäen. Nosta kullekin lehdelle sopiva määrä täytettä ja kääri kääryleeksi.

    Aseta kääryleet voideltuun uunivuokaan, lorota päälle siirappia ja muutama voinokare. Jos mietoa lientä jäi riisinkeitosta jäljelle, kaada se tai hiukan kaalin keitinlientä vuoan pohjalle.
  4. Kypsennä uunissa 200 asteessa tunnin verran. Valele kääryleitä silloin tällöin paiston aikana vuoan pohjalle kertyneellä nesteellä.

Kommentit

    Näytä lisää