Reseptit

Rapeat räiskäleet ja karamellisoidut omenalohkot

Sikke Sumarin räiskäleiden kanssa maistuvat jäätelö ja paistetut omenalohkot.
  • 1 t
  • 8 annosta

Ainekset

Räiskäletaikina:
3
munaa
4 dl
vehnäjauhoja
1 rkl
sokeria
ripaus suolaa
4 ½ dl
täysmaitoa
3 rkl
voisulaa
Karamellisoidut omenalohkot:
2-3
kirpeää omenaa
50 g
voita
4 rkl
sokeria
2 rkl
sitruunamehua
Lisäksi:
vaniljajäätelöä
kourallinen paahdettuja ja murskattuja pistaasipähkinöitä

Valmistusohjeet

  1. Tee aineksista lettutaikina sekoittamalla ne keskenään.

    Anna taikinan tekeytyä puolisen tuntia ja paista voissa mahdollisimman ohuita ja rapeareunaisia räiskäleitä. Pidä letut lämpiminä esim. uunissa sen aikaa, kun valmistat lisukkeen.

  2. Poista omenista siemenkodat, mutta jätä kuoret. Leikkaa omenat kahdeksaksi lohkoksi. Sulata voi miedolla lämmöllä paistinpannussa, lisää sitruunamehu ja sokeri. Anna sokerin sulaa ja saada väriä. Lisää sitten omenalohkot.

    Anna omenalohkojen karamellisoitua kullanruskeiksi
    käännellen varovasti niin, että sokeria on joka puolella.

  3. Nosta räiskäleelle muutama omenalohko, sopivasti jäätelöä ja vala loput karamellikastikeesta annosten päälle.

Kommentit

    Näytä lisää