Rapeat räiskäleet ja karamellisoidut omenalohkot

Sikke Sumarin räiskäleiden kanssa maistuvat jäätelö ja paistetut omenalohkot.

20.8.2013 15:19
Määrä8 annosta
Valmistusaika1 t

Ainekset

  • <b>Räiskäletaikina:</b>

  • 3

    munaa

  • 4 dl

    vehnäjauhoja

  • 1 rkl

    sokeria

  • ripaus suolaa

  • 4 ½ dl

    täysmaitoa

  • 3 rkl

    voisulaa

  • <b>Karamellisoidut omenalohkot:</b>

  • 2-3

    kirpeää omenaa

  • 50 g

    voita

  • 4 rkl

    sokeria

  • 2 rkl

    sitruunamehua

  • <b>Lisäksi:</b>

  • vaniljajäätelöä

  • kourallinen paahdettuja ja murskattuja pistaasipähkinöitä

Valmistusohjeet

  1. Tee aineksista lettutaikina sekoittamalla ne keskenään. Anna taikinan tekeytyä puolisen tuntia ja paista voissa mahdollisimman ohuita ja rapeareunaisia räiskäleitä. Pidä letut lämpiminä esim. uunissa sen aikaa, kun valmistat lisukkeen.

  2. Poista omenista siemenkodat, mutta jätä kuoret. Leikkaa omenat kahdeksaksi lohkoksi. Sulata voi miedolla lämmöllä paistinpannussa, lisää sitruunamehu ja sokeri. Anna sokerin sulaa ja saada väriä. Lisää sitten omenalohkot. Anna omenalohkojen karamellisoitua kullanruskeiksi käännellen varovasti niin, että sokeria on joka puolella.

  3. Nosta räiskäleelle muutama omenalohko, sopivasti jäätelöä ja vala loput karamellikastikeesta annosten päälle.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit