Perinteiset kaalikääryleet - Reseptit - Ilta-Sanomat

Perinteiset kaalikääryleet

Perinteiset kaalikääryleet ovat yksi kotiruokien klassikko.

27.8.2013 10:10
Määrän. 18 käärylettä
Valmistusaika4 t
Energia115 kcal / annos

Ainekset

  • 1 ½ kg:n

    painoinen keräkaali

  • <b>Täyte:</b>

  • 1

    sipuli

  • 1 rkl

    voita

  • 400 g

    sika-nautajauhelihaa

  • 2

    munaa

  • 1 dl

    kermaa

  • suolaa, mustapippuria ja valkopippuria

  • 2 tl

    meiramia

  • 2 dl

    keitettyä riisiä tai ohraa

  • <b>Lopuksi:</b>

  • siirappia

  • voinokareita

Valmistusohjeet

  1. Koverra kaalin kanta pois ja nosta isoon kattilaan kiehumaan suolalla maustettuun veteen. Irrota lehtiä sitä mukaa, kun ne pehmenevät. Jäähdytä lehdet kylmässä vedessä ja kuivata ne pyyhkeen päällä. Säästä liemi.

  2. Kuullota hienonnettua sipulia voissa. Sekoita täytteen ainekset. Hienonna mukaan muutama pieni kaalinlehti.

  3. Leikkaa käärylelehtien ruotia ohuemmaksi tarvittaessa tai nuiji paksua kohtaa lihanuijalla vähän. Lusikoi täytettä lehdelle keoksi, taita reunat ylös ja kääri paketiksi. Asettele kaalikääryleet vuokaan ja valuta päälle siirappia ja asettele päälle muutama voinokare.

  4. Kypsennä uunissa 200 asteessa. Valele kypsymisen aikana kaalin keitinliemellä tai sulalla voilla. Kun kaalikääryleet ovat hiukan ruskistuneet, laske lämpö 100 asteeseen ja hauduta 2-3 tuntia. Uunivuokaan jääneestä liemestä voit tehdä kastikkeen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit