Sardelli-sitruunapasta - Reseptit - Ilta-Sanomat

Sardelli-sitruunapasta

Sardellipasta on nopea ja maukas arkipasta.

27.8.2013 10:23
Määrä4 annosta
Valmistusaika15 min
Energia520 kcal / annos

Ainekset

  • 400 g

    pastaa esim. spaghettia

  • 1

    sitruuna

  • 1-2

    valkosipulinkynttä

  • 8-10

    sardellifileetä öljyssä (katso selitys kalan nimelle alta)

  • 50 g

    parmesaania raasteena

  • ½ dl

    kylmäpuristettua oliiviöljyä

  • kourallinen lehtipersiljaa

  • kourallinen ruohosipulia

  • mustapippuria myllystä

  • suolaa

Valmistusohjeet

  1. Keitä pasta. Valmista sillä aikaa kastike. Raasta sitruunan kuori ja purista mehu. Soseuta kastikkeen aineet sauvasekoittimella tasaiseksi. Tarkista maku. Säästä vähän keitinvettä. Sekoita kastike keitetyn ja valutetun pastan joukkoon. Lisää halutessasi vähän pastan keitinvettä.

  2. Mikä on sardelli? Sardelli on sardelli-niminen kala, joka on englanninkielessä anchovy, ranskaksi anchois ja italiaksi alice tai acciuga. Kun reseptejä käännetään englannista tai italiasta suomeksi, monet tekevät sen virheen, että kääntävät sen anjovikseksi. Sardellia myydään säilyke- tai lasipurkeissa.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit