Punajuuripiirakka - Reseptit - Ilta-Sanomat

Punajuuripiirakka

Punajuuri ja vuohenjuusto ovat kimpassa tässä herkkupiirakassa.

2.9.2013 15:23
Määrä8 annosta
Valmistusaika2 t
Energia250 kcal / annos

Ainekset

  • <b>Pohja:</b>

  • 1 ½ dl

    perunamuusia

  • 1 ½ - 2 ½ dl

    ruisjauhoja

  • ½ dl

    vehnäjauhoja

  • ½ tl

    suolaa

  • 50 g

    pehmeää voita

  • <b>Täyte:</b>

  • 2 dl

    kermaa

  • 2

    munaa

  • suolaa

  • pippuria

  • 200 g

    vuohenjuustoa

  • 2 rkl

    hunajaa

  • 3 isoa

    punajuurta keitettynä tai uunissa kypsiksi paahdettuna

  • oliiviöljyä

  • sormisuolaa ja yrttejä

Valmistusohjeet

  1. Sekoita muusin joukkoon suola, vehnäjauhot ja osa ruisjauhoista. Lisää voi ja sekoita tasaiseksi. Lisää ruisjauhoja, kunnes taikina irtoaa kulhosta. Anna taikinan levätä puoli tuntia jääkaapissa. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Painele taikina noin 23 cm kokoisen piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.

  2. Sekoita kerma, munat ja mausteet keskenään. Kaada pohjan päälle. Murusta juusto kerman päälle. Lorota päälle vielä hunajaa. Siivuta kypsät punajuuret ja lado ne vuohenjuuston päälle limittäin. Pirskottele pinnalle oliiviöljyä.

  3. Paista piirakkaa noin 25 minuuttia. Sirottele päälle sormisuolaa ja yrttejä. Tarjoile haaleana.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit