Yrttiset lihapullat

Tavallinen lihapullataikina saa uuden ulottuvuuden erilaisista yrteistä.
  • 45 min
  • 4 annosta
  • 435 kcal / annos

Ainekset

1 dl
kermaa
½ dl
korppujauhoa
1
sipuli
4
valkosipulinkynttä
2 rkl
öljyä
400 g
sika-nautajauhelihaa
1
kananmuna
nippu erilaisia yrttejä esim. lipstikkaa, basilikaa, lehtipersiljaa, ruohosipulia)
suolaa
mustapippuria
voita paistamiseen

Valmistusohjeet

  1. Sekoita kerma ja korppujauho. Anna turvota hetken aikaa.

    Hienonna sipulit ja ruskista ne kullan ruskeiksi öljyssä. Anna jäähtyä vähän aikaa.

  2. Sekoita kaikki lihapullataikina-aineet keskenään. Älä vaivaa taikinaa liikaa, ettei pullista tule kovia.

    Anna taikinan vetäytyä hetkisen. Pyörittele taikinasta sitten pienehköjä lihapullia. Esipaista ne voissa pannulla pinnasta ruskeiksi.

  3. Siirrä lihapullat uunivuokaan ja paista niitä vajaa 10 minuuttia 200-asteisessa uunissa. Tarjoile perunoiden tai muusin kanssa.

    Jos käytät esim. riistajauhelihaa niin valitse yrteiksi timjamia tai rosmariinia. Myös salvia sopii lihapulliin. Ne ovat riistalihan hyviä makupareja.

Kommentit

    Näytä lisää