Mausteinen lehtikaalisalaatti

Mausteinen lehtikaalisalaatti on vitamiinipommi. Tarjoile se sellaisenaan tai lisukkeena paistetulle kalalle tai broilerille.
  • 15 min
  • 4 annosta
  • 216 kcal / annos

Ainekset

2 dl
edamame-soijapapuja tai härkäpapuja
(soijapapuja löytyy kauppojen pakastealtaasta)
4
lehteä lehtikaalia
10
sokerihernettä
1
porkkana
1
punainen paprika
pieni pala punakaalia
1
avokado
1
punasipuli
nippu korianteria
nippu thaibasilikaa
Kastike:
pala tuoretta inkivääriä
3
valkosipulinkynttä
1-2
punaista keskivahvaa chiliä
3 rkl
avokadoöljyä
2 rkl
riisiviinietikkaa
1
limetin mehu
suolaa
ripaus sokeria
Lisäksi:
seesaminsiemeniä (mustia ja valkoisia)

Valmistusohjeet

  1. Keitä soijapavut tai härkäpavut kypsiksi. Jäähdytä. Ruodi ja hienonna lehtikaali. Siivuta porkkana ohuiksi lastuiksi kuorimaveitsellä.
  2. Siivuta paprika ja punakaali. Pilko avokado ja suikaloi sipuli. Hienonna yrtit. Sekoita kaikki salaattiainekset keskenään.
  3. Hienonna inkivääri, valkosipuli ja chili. Ravista kastikkeen
    aineet sekaisin kannellisessa purkissa ja kaada salaatin
    joukkoon.
  4. Paahda seesaminsiemenet kuivalla pannulla ja ripottele salaatin joukkoon.

    Tarjoile heti.

Kommentit

    Näytä lisää