Hiivaleipä - Reseptit - Ilta-Sanomat

Hiivaleipä

Hiivaleipään saat kauniit kuviot nostattamalla sen nostatuskorissa.

12.9.2013 10:36
Määrä2 leipää / 30 palaa
Valmistusaika4 t
Energia89 kcal / pala

Ainekset

  • 5 dl

    maitoa

  • 50 g

    tuorehiivaa

  • 1 rkl

    sokeria

  • 3 dl

    ruisjauhoa

  • 1 dl

    leseseosta

  • 1 tl

    suolaa

  • n.8-9 dl

    vehnäjauhoja

Valmistusohjeet

  1. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Murenna joukkoon hiiva ja sokeri. Vispaa niin, että hiiva liukenee. Lisää nesteeseen ruisjauhot ja peitä kulho liinalla ja anna olla lämpimässä paikassa noin 15-30 minuuttia. Vatkaa taikinaan ruisjauhot. Peitä astia liinalla ja anna seistä noin 15 minuuttia.

  2. Sekoita leseet, suola ja vehnäjauhot. Lisää jauhoseosta pikkuhiljaa taikinaan alustaen. Vaivaa kunnes taikina irtoilee kulhon reunoista. Jätä taikina suhteellisen löysäksi. Anna taikinan kohota liinalla peitettynä vedottomassa paikassa huoneenlämmössä noin tunti.

  3. Jauhota leivonta-alusta, kaada taikina pöydälle ja painele ilmat pois. Jaa taikina kahteen osaan ja leivo kaksi leipää. Nosta leivät kohotuskoreihin. Näin saat leipään hienon kuvion. Voit nostaa leivät myös leivinpaperille pellille nousemaan. Peitä leivät liinalla ja anna kohota noin 30-45 minuuttia.

  4. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Kumoa leivät nostatuskorista pellille. Paista noin 30-45 minuuttia. Leipä on kypsä, kun se kumahtaa pohjaan koputtaessa. Jäähdytä ritilällä liinalla peitettynä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit