Hiivaleipä

Hiivaleipään saat kauniit kuviot nostattamalla sen nostatuskorissa.
  • 4 t
  • 2 leipää / 30 palaa
  • 89 kcal / pala

Ainekset

5 dl
maitoa
50 g
tuorehiivaa
1 rkl
sokeria
3 dl
ruisjauhoa
1 dl
leseseosta
1 tl
suolaa
n.8-9 dl
vehnäjauhoja

Valmistusohjeet

  1. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Murenna joukkoon
    hiiva ja sokeri. Vispaa niin, että hiiva liukenee.

    Lisää nesteeseen ruisjauhot ja peitä kulho liinalla ja anna olla lämpimässä paikassa noin 15-30 minuuttia. Vatkaa
    taikinaan ruisjauhot. Peitä astia liinalla ja anna seistä
    noin 15 minuuttia.

  2. Sekoita leseet, suola ja vehnäjauhot. Lisää jauhoseosta
    pikkuhiljaa taikinaan alustaen. Vaivaa kunnes taikina irtoilee
    kulhon reunoista. Jätä taikina suhteellisen löysäksi. Anna
    taikinan kohota liinalla peitettynä vedottomassa paikassa
    huoneenlämmössä noin tunti.

  3. Jauhota leivonta-alusta, kaada taikina pöydälle ja painele
    ilmat pois. Jaa taikina kahteen osaan ja leivo kaksi leipää.
    Nosta leivät kohotuskoreihin. Näin saat leipään hienon
    kuvion. Voit nostaa leivät myös leivinpaperille pellille
    nousemaan. Peitä leivät liinalla ja anna kohota noin
    30-45 minuuttia.

  4. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Kumoa leivät nostatuskorista pellille. Paista noin 30-45 minuuttia. Leipä on kypsä, kun se kumahtaa pohjaan koputtaessa. Jäähdytä
    ritilällä liinalla peitettynä.

Kommentit

    Näytä lisää