Nokkosilla ja sienillä maustettu gluteeniton leipä

Kuivatut sienet ja nokkonen maustavat gluteenittoman siemenleivän.
  • 1 ½ t
  • 1 leipä / 30 siivua
  • 115 kcal / annos

Ainekset

2 rkl
hienonnettua kuivattua nokkosta
2 rkl
hienonnettuja kuivattuja suppilovahveroita
5 dl
auringonkukansiemeniä
(voit korvata osan seesaminsiemenillä tai kurpitsansiemenillä)
2 dl
pellavansiemeniä
1 dl
karkeasti rouhittuja kuorellisia manteleita
1 dl
hasselpähkinöitä
3 dl
gluteenittomia kaurahiutaleita
2 dl
tattarijauhoja
4 rkl
chia-siemeniä
4 rkl
psylliumkuitujauhetta
1-2 tl
merisuolaa
1 rkl
hunajaa tai vaaleaa siirappia
½ dl
sulatettua voita
kasvisversioon kasvisöljyä
6 dl
vettä

Valmistusohjeet

  1. Hienonna kuivatut nokkoset ja sienet huhmareessa hienoksi jauheeksi.

    Sekoita kaikki kuivat aineet kulhossa.

    Lisää seokseen hunaja, sulatettu voi ja vesi. Sekoita kädellä taikinaksi.
  2. Taikina on paksua ja tahmeaa. Kaada seos n. 1 ½ -
    2 l vetoiseen leipävuokaan.

    Kuumenna uuni 175 asteeseen.

    Paista leipää noin tunti uunin keskitasolla. Jos pinta rupeaa ruskistumaan liikaa, peitä se foliolla. Poista leipä vuoasta ja jäähdytä se. Se säilyy hyvin useita päiviä jääkaapissa.

Kommentit

    Näytä lisää