Siiderisämpylät - Reseptit - Ilta-Sanomat

Siiderisämpylät

Siiderisämpylät ovat kuohkeita ja maukkaita. Tarjoile ne lämpiminä.

12.9.2013 10:53
Määrä12
Valmistusaika2 t
Energia319 kcal / annos

Ainekset

  • ½ l

    kuivaa brittiläistä tai ranskalaista omenasiideriä

  • 50 g

    tuorehiivaa

  • 11-13 dl

    3-viljan sämpyläjauhoja

  • 1 tl

    suolaa

  • 75 g

    sulatettua voita

Valmistusohjeet

  1. Lämmitä siideri kädenlämpöiseksi ja murusta joukkoon hiiva. Vispaa niin, että hiiva liukenee siideriin. Sekoita suola jauhoihin. Lisää jauhoja joukkoon pikkuhiljaa alustaen. Vaivaa taikinaa kunnes se irtoilee kulhon reunoista. Lisää sulatettu voi lopuksi. Jätä taikina löysäksi. Peitä kulho liinalla ja jätä kohoamaan noin puoleksi tunniksi lämpimään paikkaan.

  2. Kumoa taikina jauhotetulle leivonta-alustalle ja vaivaa vähän aikaa. Muotoile taikina haluamaasi muotoon sämpylöiksi ja nosta ne leivinpaperille pellille kohoamaan. Anna kohota noin 20 minuuttia. Paista sämpylöitä 225 asteisessa uunissa noin 10 minuuttia. Tarjoile uunituoreina.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit