Siiderisämpylät

Siiderisämpylät ovat kuohkeita ja maukkaita. Tarjoile ne lämpiminä.
  • 2 t
  • 12
  • 319 kcal / annos

Ainekset

½ l
kuivaa brittiläistä tai ranskalaista omenasiideriä
50 g
tuorehiivaa
11-13 dl
3-viljan sämpyläjauhoja
1 tl
suolaa
75 g
sulatettua voita

Valmistusohjeet

  1. Lämmitä siideri kädenlämpöiseksi ja murusta joukkoon
    hiiva. Vispaa niin, että hiiva liukenee siideriin.

    Sekoita suola jauhoihin. Lisää jauhoja joukkoon pikkuhiljaa alustaen. Vaivaa taikinaa kunnes se irtoilee kulhon reunoista. Lisää sulatettu voi lopuksi. Jätä taikina löysäksi.

    Peitä kulho liinalla ja jätä kohoamaan noin puoleksi tunniksi lämpimään paikkaan.

  2. Kumoa taikina jauhotetulle leivonta-alustalle ja vaivaa
    vähän aikaa. Muotoile taikina haluamaasi muotoon sämpylöiksi ja nosta ne leivinpaperille pellille kohoamaan.
    Anna kohota noin 20 minuuttia.

    Paista sämpylöitä 225 asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.

    Tarjoile uunituoreina.

Kommentit

    Näytä lisää