Gnoccheja ja paistettuja sieniä

Gnocchit ovat italialaisia perunamykyjä. Ne voi tarjoilla erilaisten pastakastikkeiden kanssa.
  • 1 ½ t
  • 4 annosta
  • 420 kcal / annos

Ainekset

1 kg
jauhoisia perunoita
2 dl
raastettua parmesaania
1 tl
hienoa merisuolaa
1
kananmuna kevyesti vatkattuna
½-1 dl
hienojakoista vehnäjauhoa
Kastike:
3
keskikokoista tattia tai muita metsäsieniä
30 g
voita
3
valkosipulinkynttä
1
nippu salviaa
2 dl
kermaa
mustapippuria
suolaa
Tarjolle
parmesaanijuustoa raasteena

Valmistusohjeet

  1. Gnocchi ohjeesta tulee noin 7-8 annosta. Käytä vain osa neljän hengen kastikkeeseen. Loput voit pakastaa.

    Keitä perunat kuorineen kypsäksi. Kuori ja soseuta kuumat perunat perunaprässin hienolla terällä. Anna jäähtyä kädenlämpöiseksi.
  2. Sekoita perunasoseeseen parmesaaniraaste, suola ja muna. Lisää jauhoja vähitellen samanaikaisesti kädellä sekoittaen. Taikinan tulee olla muotoiltavaa mutta pehmeää. Älä vaivaa taikinaa liikaa.
  3. Pyöritä taikinasta jauhotetulla alustalla sormenpaksuisia tankoja ja leikkaa tangot noin 1 1/2 cm:n paloiksi.

    Pyörittele jauhotetulla alustalla palat palloiksi ja pyöräytä ne haarukan kuperaa puolta vasten, jolloin saat niihin raitakuvion. Levitä valmiit gnocchit jauhotetulle tarjottimelle.
  4. Keitä gnocchit suolalla maustetussa vedessä muutaman minuutin ajan. Kypsyttyään ne nousevat pintaan. Lusikoi ne reikäkauhalla öljyllä valeltuun astiaan odottamaan kastiketta.
  5. Siivuta tatit ja paista niitä kuivalla pannulla kunnes niistä on haihtunut vähän nestettä. Lisää pannulle pari lusikallista voita ja paista tatteihin rapea pinta. Siirrä sivuun odottamaan.

  6. Lisää pannulle vähän voita, ohueksi siivutetut valkosipulinkynnet ja salvian lehdet. Kuullota hetken aikaa. Lisää kermaa, kuumenna ja mausta. Sekoita joukkoon gnocchit ja lusikoi lautasille. Lisää annoksen päälle paistetut tatit ja parmesaanijuustoraastetta.

Kommentit

    Näytä lisää