Juuressosekeitto

Juuressosekeitot ovat helppoja ja edullisia arkiruokia.

24.9.2013 13:26
Määrä4 annosta
Valmistusaika30 min
Energia380 kcal / annos

Ainekset

  • 800 g

    erilaisia juureksia, kuten bataattia, lanttua, porkkanaa ja perunaa

  • 12 dl

    kasvislientä

  • ½ dl

    kermaa

  • 100 g

    voimakkaan makuista sulatejuustoa

  • suolaa ja pippuria maun mukaan

  • Pyree:

  • 2

    punajuurta

  • 2 rkl

    kermaa

  • 2 rkl

    voita

  • 1

    valkosipulinkynsi

  • vähän tuoretta timjamia

Valmistusohjeet

  1. Paahda punajuuret 200-asteisessa uunissa kypsiksi. Keitä keittoon tulevat kuutioidut juurekset kasvisliemessä pehmeiksi. Kuori punajuuret ja soseuta ne kerman ja voin kanssa. Mausta timjamilla.

  2. Soseuta juureskeitto ja lisää kerma, sulatejuusto ja mausteet. Kuumenna kunnes sulatejuusto on sulanut. Tarjoile punajuuripyreen kanssa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit