Paistettua maksaa ja sipulia

Roseeksi paistettu maksapihvi ja ruskeaksi voissa paistettu sipuli ovat täydellinen yhdistelmä. Sipulin mukaan voi lisätä omenaa, se sopii syksyiseen maksaruokaan hyvin.
  • 30 min
  • 4 annosta
  • 414 kcal / annos

Ainekset

600-700 g
naudan maksaa viipaleina
suolaa
ripaus valkopippuria
voita paistamiseen
Lisäksi:
2
sipulia
20 g
voita
1
omena
timjamia
suolaa

Valmistusohjeet

  1. Tee sipulilisuke valmiiksi ensin. Siivuta sipulit ja paista siivuja voissa, kunnes ne ovat pehmenneet ja ruskistuneet vähän. Lisää joukkoon omenasiivut tai -raaste. Hienonna mukaan tuoretta timjamia ja mausta suolalla. Pidä lämpimänä, kunnes maksa on valmista.

  2. Poista maksasta kalvot ja ripottele siivujen päälle suolaa ja
    valkopippuria. Paista siivuja runsaassa voissa molemmilta
    puolilta muutaman minuutin ajan. Maksa saa jäädä vähän
    roseeksi sisältä.

    Tarjoile sipulilisukkeen ja perunoiden kanssa.

Kommentit

    Näytä lisää