Olut-juustokeitto

Juustoisessa olutkeitossa maistuvat kotimaiset juurekset.
  • 35 min
  • 4 annosta
  • 299 kcal / annos

Ainekset

1
sipuli
1
valkosipulinkynsi
2
rosamundaperunaa
2
porkkanaa
300 g
maa-artisokkaa tai palsternakkaa
2 rkl
voita
2 rkl
vehnäjauhoa
2 dl
täysmaitoa
8 dl
kanalientä
2 dl
vaaleaa vehnäolutta
1 tl
sinappia
hyppysellinen cayennenpippuria
suolaa
mustapippuria myllystä
ripaus sokeria
150 g
esim. Oltermanni Cheddar -juustoa tai muuta kypsää cheddaria
Tarjolle
pretzeleitä

Valmistusohjeet

  1. Hienonna sipulit ja kuutioi juurekset. Kuullota niitä voissa
    vähän aikaa. Lisää vehnäjauhot ja pyörittele juureksia
    hetken ennen nesteen lisäämistä.

  2. Lisää maito, kanaliemi ja olut. Anna kiehua miedolla lämmöllä, kunnes juurekset ovat pehmeitä. Soseuta sauvasekoittimella.

  3. Lisää mausteet ja raastettu juusto. Sekoita, kunnes juusto on sulanut.

Kommentit

    Näytä lisää