Burgundinpata

Klassinen ranskalainen lihapata valmistuu ajan kanssa haudutellen.
  • 5 t
  • 4 annosta
  • 345 kcal / annos

Ainekset

600 g
naudan ulko-, kulma- tai sisäpaistia, lapaa tai muuta patalihaa
30 g
voita
1 rkl
vehnäjauhoja
1 dl
vettä
150 g
pekonia
150 g
pieniä salottisipuleita
4
valkosipulinkynttä
2 rkl
tomaattipyreetä
2
porkkanaa
200 g
herkkusieniä
10 g
voita
4 dl
lihalientä
5 dl
punaviiniä
2
laakerinlehteä
4
oksaa timjamia
suolaa
mustapippurirouhetta

Valmistusohjeet

  1. Ota lihat vähintään tuntia ennen valmistusta huoneenlämpöön.

    Leikkaa lihat kuutioiksi ja kuivaa ne talouspaperilla ennen ruskistusta. Ruskista lihapaloja pienissä erissä voissa pannulla. Ripottele päälle lopuksi vähän vehnäjauhoja ja paista vielä hetken aikaa. Siirrä ruskistuneet palat pataan. Kun kaikki lihat ovat ruskistettu, kaada tyhjälle pannulle vettä ja anna kiehahtaa. Kaada liemi pataan lihojen päälle.

  2. Kuutioi pekoni ja ruskista palat pannulla. Lisää ne pataan. Kuori sipulit ja valkosipulinkynnet. Kuullota ne nopeasti pannulla pekonista jääneessä rasvassa. Lisää ne pataan. Lisää pannulle tomaattipyree ja kuullota sitä vähän. Lisää se pataan.

    Lisää pannulle vähän voita, kuullota pilkotut porkkanat ja herkkusienet. Lisää ne pataan.

  3. Kaada pataan lihaliemi, punaviini ja lisää mausteet. Kuumenna pata kiehuvaksi levyllä ja nosta sen jälkeen 120
    asteiseen uuniin noin 4-5 tunniksi.

    Tarjoile valmis pata perunamuusin kanssa.

Kommentit

    Näytä lisää