Ranskalainen sipulikeitto

kanssa.
  • 1 ½ t
  • 4 annosta
  • 620 kcal / annos

Ainekset

600 g
sipulia
4
valkosipulinkynttä
60 g
voita
1 ½ rkl
vehnäjauhoja
1 l
itse tehtyä lihalientä
2 ½ dl
kuivaa valkoviiniä
suolaa
jauhettua valkopippuria
Kuorrutus:
100 g
voimakasta juustoa raasteena esim. gruyère
4
siivua maalaisleipää
koristeluun timjamia

Valmistusohjeet

  1. Kuori sipulit ja valkosipulit ja leikkaa ne ohuiksi siivuiksi.
    Kuullota sipuleita miedolla lämmöllä voissa kattilassa
    noin 20 minuuttia kunnes ne ovat aivan pehmeitä ja kevyesti ruskistuneita sekä karamellisoituneita.

    Ripottele vehnäjauhot kattilaan siivilän läpi. Sekoita. Kaada
    kattilaan vähän lihalientä ja sekoita seosta niin,
    että jauhot eivät jää paakuiksi. Lisää loput liemestä ja viini. Anna kiehua miedolla lämmöllä noin 30-45 minuuttia. Rouhi
    joukkoon lopuksi valkopippuria ja tarvittaessa suolaa.
    Suolan määrä riippuu lihaliemen suolaisuudesta.

    Kuumenna uuni grillivastuksella kuumaksi. Paahda
    leipäsiivut kuumassa uunissa molemmilta puolilta rapeiksi.
    Ota ne uunista ja raasta päälle juustoa. Lusikoi keittoa
    uunin kestäviin annoskulhoihin ja nosta leipäsiivut
    annosten päälle. Nosta astiat uuniin ja grillaa hetken aikaa,
    jotta juusto sulaa leivän pinnalle.
    Tarjoile heti.

Kommentit

    Näytä lisää