Reseptit

Kesäkurpitsalasagne

Kesäkurpitsalasagne on valmistettu itse asiassa täysin ilman pastaa. Lasagnelevyjen virkaa ajavat ohuiksi leikatut kesäkurpitsat.
  • 1 t 15 min
  • 4 isoa annosta
  • 519 kcal / annos

Ainekset

2
keskikokoista kesäkurpitsaa
Jauhelihatäyte:
1
iso sipuli
2
valkosipulinkynttä
2 rkl
öljyä
400 g
jauhelihaa
1 tl
paprikajauhetta
3 tl
yrttimausteseosta
mustapippuria
suolaa
2 rkl
tomaattipyreetä
4 dl
tomaattimurskaa
ripaus sokeria
Juustotäyte:
200 g
raejuustoa
3 dl
kolmen juuston kermaa
nippu tuoretta basilikaa
2
kananmunaa
Päälle:
juustoraastetta

Valmistusohjeet

  1. Leikkaa kesäkurpitsat mandoliinilla tai veitsellä pituussuunnassa ohuiksi suikaleiksi.

    Suolaa suikaleet ja anna itkeä noin puoli tuntia. Huuhtele ja
    kuivaa.
  2. Kuullota hienonnettuja sipuleita hetki öljyssä. Lisää jauheliha ja ruskista se. Lisää mausteet ja tomaattimurska.
    Hauduta noin 20 minuuttia.

    Sekoita juustotäytteen ainekset keskenään.
  3. Lado uunivuoan pohjalle jauhelihakastiketta ja sen päälle kesäkurpitsasiivuja ja juustotäytettä.

    Lado aineita kerroksittain vuorotellen vuokaan. Raasta päällimmäiseksi juustoa.

    Kuumenna uuni 180 asteeseen. Paista noin 45 minuuttia.

Kommentit

    Näytä lisää