Kesäkurpitsalasagne - Reseptit - Ilta-Sanomat

Kesäkurpitsalasagne

Kesäkurpitsalasagne on valmistettu itse asiassa täysin ilman pastaa. Lasagnelevyjen virkaa ajavat ohuiksi leikatut kesäkurpitsat.

30.9.2013 13:19
Määrä4 isoa annosta
Valmistusaika1 t 15 min
Energia519 kcal / annos

Ainekset

  • 2

    keskikokoista kesäkurpitsaa

  • <b>Jauhelihatäyte:</b>

  • 1

    iso sipuli

  • 2

    valkosipulinkynttä

  • 2 rkl

    öljyä

  • 400 g

    jauhelihaa

  • 1 tl

    paprikajauhetta

  • 3 tl

    yrttimausteseosta

  • mustapippuria

  • suolaa

  • 2 rkl

    tomaattipyreetä

  • 4 dl

    tomaattimurskaa

  • ripaus sokeria

  • <b>Juustotäyte:</b>

  • 200 g

    raejuustoa

  • 3 dl

    kolmen juuston kermaa

  • nippu tuoretta basilikaa

  • 2

    kananmunaa

  • Päälle:

  • juustoraastetta

Valmistusohjeet

  1. Leikkaa kesäkurpitsat mandoliinilla tai veitsellä pituussuunnassa ohuiksi suikaleiksi. Suolaa suikaleet ja anna itkeä noin puoli tuntia. Huuhtele ja kuivaa.

  2. Kuullota hienonnettuja sipuleita hetki öljyssä. Lisää jauheliha ja ruskista se. Lisää mausteet ja tomaattimurska. Hauduta noin 20 minuuttia. Sekoita juustotäytteen ainekset keskenään.

  3. Lado uunivuoan pohjalle jauhelihakastiketta ja sen päälle kesäkurpitsasiivuja ja juustotäytettä. Lado aineita kerroksittain vuorotellen vuokaan. Raasta päällimmäiseksi juustoa. Kuumenna uuni 180 asteeseen. Paista noin 45 minuuttia.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit