Puolukka-vaniljapullat

Täytepullan sisus on täynnä pehmeää vaniljaa, kookosta ja puolukkaa.
  • 2 t
  • n. 34 pullaa
  • 182 kcal / annos

Ainekset

Pullataikina:
5 dl
maitoa
50 g
tuorehiivaa
2 dl
sokeria
1-2 rkl
kardemummaa
14 dl
puolikarkeita vehnäjauhoja
1-2 tl
suolaa
100 g
pehmeää voita
Täyte:
200 g
vaniljakreemijauhetta
1 dl
kookoshiutaleita
½ dl
fariinisokeria
2 dl
maitoa
4 dl
puolukoita
Voiteluun:
kananmuna
Koristeluun:
raesokeria

Valmistusohjeet

  1. Käytä pullataikinaan aina huoneenlämpöisiä raakaaineita.
    Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja murenna hiiva joukkoon.

    Sekoita joukkoon sokeri ja kardemumma. Sekoita suola jauhoihin. Lisää taikinaan vähän jauhoja ja sekoita. Lisää
    loput jauhot hyvin vaivaten. Alusta taikinaa, kunnes se on
    kimmoisaa.

    Lisää lopuksi pehmeä voi ja vaivaa taikinaa niin, että se
    irtoilee kulhon reunoista. Peitä taikinakulho liinalla ja anna
    kohota kaksinkertaiseksi.

  2. Kun taikina on kohonnut, ota se pöydälle ja vaivaa ilmakuplat pois.

    Tee taikinasta kaksi pitkulaista tankoa. Leikkaa tangot noin 34 osaan. Kauli pallot pyöreiksi ja noin 1 cm:n paksuisiksi. Lusikoi vaniljakreemitäytettä pullien keskelle, nostele reunat yhteen ja nipistä ne tiukasti kiinni. Käännä saumapuoli alaspäin ja nosta pullat leivinpaperin päälle pellille. Anna pullien kohota kaksinkertaisiksi.

    Voitele ne munalla ja koristele raesokerilla.

  3. Paista 225-asteisessa uunissa noin 10-12 minuuttia.
    Nämä pullat voit tehdä myös kierrepulliksi. Levitä täyte
    silloin taikinalevylle ja kierrä tiukalle rullalle. Paista pullat
    silikonisissa vuoissa tai paperisissa pullavuoissa.

Kommentit

    Näytä lisää