Puolukka-vaniljapullat

Täytepullan sisus on täynnä pehmeää vaniljaa, kookosta ja puolukkaa.

2.10.2013 9:55
Määrän. 34 pullaa
Valmistusaika2 t
Energia182 kcal / annos

Ainekset

  • <b>Pullataikina:</b>

  • 5 dl

    maitoa

  • 50 g

    tuorehiivaa

  • 2 dl

    sokeria

  • 1-2 rkl

    kardemummaa

  • 14 dl

    puolikarkeita vehnäjauhoja

  • 1-2 tl

    suolaa

  • 100 g

    pehmeää voita

  • <b>Täyte:</b>

  • 200 g

    vaniljakreemijauhetta

  • 1 dl

    kookoshiutaleita

  • ½ dl

    fariinisokeria

  • 2 dl

    maitoa

  • 4 dl

    puolukoita

  • <b>Voiteluun:</b>

  • kananmuna

  • <b>Koristeluun:</b>

  • raesokeria

Valmistusohjeet

  1. Käytä pullataikinaan aina huoneenlämpöisiä raakaaineita. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja murenna hiiva joukkoon. Sekoita joukkoon sokeri ja kardemumma. Sekoita suola jauhoihin. Lisää taikinaan vähän jauhoja ja sekoita. Lisää loput jauhot hyvin vaivaten. Alusta taikinaa, kunnes se on kimmoisaa. Lisää lopuksi pehmeä voi ja vaivaa taikinaa niin, että se irtoilee kulhon reunoista. Peitä taikinakulho liinalla ja anna kohota kaksinkertaiseksi.

  2. Kun taikina on kohonnut, ota se pöydälle ja vaivaa ilmakuplat pois. Tee taikinasta kaksi pitkulaista tankoa. Leikkaa tangot noin 34 osaan. Kauli pallot pyöreiksi ja noin 1 cm:n paksuisiksi. Lusikoi vaniljakreemitäytettä pullien keskelle, nostele reunat yhteen ja nipistä ne tiukasti kiinni. Käännä saumapuoli alaspäin ja nosta pullat leivinpaperin päälle pellille. Anna pullien kohota kaksinkertaisiksi. Voitele ne munalla ja koristele raesokerilla.

  3. Paista 225-asteisessa uunissa noin 10-12 minuuttia. Nämä pullat voit tehdä myös kierrepulliksi. Levitä täyte silloin taikinalevylle ja kierrä tiukalle rullalle. Paista pullat silikonisissa vuoissa tai paperisissa pullavuoissa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit