Lakritsi-toscapullat

Tämä tahmea lakritsi-toscatäytteinen pulla maistuu lakritsin ystäville.

2.10.2013 10:11
Määrän. 34 pullaa
Valmistusaika2 t
Energia220 kcal / pulla

Ainekset

  • <b>Pullataikina:</b>

  • 5 dl

    maitoa

  • 50 g

    tuorehiivaa

  • 2 dl

    sokeria

  • 1-2 rkl

    kardemummaa

  • 14 dl

    puolikarkeita vehnäjauhoja

  • 1-2 tl

    suolaa

  • 100 g

    pehmeää voita

  • <b>Lakritsi-mantelimassatäyte:</b>

  • 100 g

    huoneenlämpöistä voita

  • 150 g

    mantelimassaa

  • ½ dl

    intiaanisokeria tai fariinisokeria

  • 1 rkl

    lakritsijauhetta

  • <b>Toscakuorrutus:</b>

  • 60 g

    voita

  • 1 dl

    intiaanisokeria tai fariinisokeria

  • 2 rkl

    täysmaitoa

  • 1 rkl

    vehnäjauhoa

  • 2 tl

    lakritsijauhetta

  • 100 g

    mantelilastuja

Valmistusohjeet

  1. Käytä pullataikinaan aina huoneenlämpöisiä raakaaineita. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja murenna hiiva joukkoon. Sekoita joukkoon sokeri ja kardemumma. Sekoita suola jauhoihin. Lisää taikinaan vähän jauhoja ja sekoita. Lisää loput jauhot hyvin vaivaten. Alusta taikinaa, kunnes se on kimmoisaa. Lisää lopuksi pehmeä voi ja vaivaa taikinaa niin, että se irtoilee kulhon reunoista. Peitä taikinakulho liinalla ja anna kohota kaksinkertaiseksi.

  2. Kun taikina on kohonnut, ota se pöydälle ja vaivaa ilmakuplat pois. Jaa taikina kahdeksi palaksi ja kauli kumpikin pala suorakaiteen muotoon. Levitä taikinalevyille pehmeää voita tasaiseksi kerrokseksi. Raasta päälle mantelimassaa. Ripottele päälle intiaanisokeria ja lakritsijauhetta. Kierrä levyt tiukalle rullalle, jätä saumat alaspäin. Leikkaa rullat 4-5 cm:n välein tasaisesti ja nosta pullat silikonisiin tai paperisiin pullavuokiin.

  3. Nosta pullat leivinpaperin päälle pellille. Anna kohota lämpimässä paikassa kaksinkertaisiksi. Paista 225-asteisessa uunissa keskitasolla noin 5 minuuttia. Tee sillä aikaa toscakuorrutus. Sulata voi kattilassa ja lisää muut aineet. Sekoittele vähän aikaa ja lusikoi täyte tasaisesti kaikkien pullien päälle. Jatka paistamista vielä noin 7 minuuttia, kunnes pullat ovat kauniin värisiä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit