Ainekset
<b>Pullataikina:</b>
5 dl
maitoa
50 g
tuorehiivaa
2 dl
sokeria
1-2 rkl
kardemummaa
14 dl
puolikarkeita vehnäjauhoja
1-2 tl
suolaa
100 g
pehmeää voita
<b>Lakritsi-mantelimassatäyte:</b>
100 g
huoneenlämpöistä voita
150 g
mantelimassaa
½ dl
intiaanisokeria tai fariinisokeria
1 rkl
lakritsijauhetta
<b>Toscakuorrutus:</b>
60 g
voita
1 dl
intiaanisokeria tai fariinisokeria
2 rkl
täysmaitoa
1 rkl
vehnäjauhoa
2 tl
lakritsijauhetta
100 g
mantelilastuja
Valmistusohjeet
Käytä pullataikinaan aina huoneenlämpöisiä raakaaineita. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja murenna hiiva joukkoon. Sekoita joukkoon sokeri ja kardemumma. Sekoita suola jauhoihin. Lisää taikinaan vähän jauhoja ja sekoita. Lisää loput jauhot hyvin vaivaten. Alusta taikinaa, kunnes se on kimmoisaa. Lisää lopuksi pehmeä voi ja vaivaa taikinaa niin, että se irtoilee kulhon reunoista. Peitä taikinakulho liinalla ja anna kohota kaksinkertaiseksi.
Kun taikina on kohonnut, ota se pöydälle ja vaivaa ilmakuplat pois. Jaa taikina kahdeksi palaksi ja kauli kumpikin pala suorakaiteen muotoon. Levitä taikinalevyille pehmeää voita tasaiseksi kerrokseksi. Raasta päälle mantelimassaa. Ripottele päälle intiaanisokeria ja lakritsijauhetta. Kierrä levyt tiukalle rullalle, jätä saumat alaspäin. Leikkaa rullat 4-5 cm:n välein tasaisesti ja nosta pullat silikonisiin tai paperisiin pullavuokiin.
Nosta pullat leivinpaperin päälle pellille. Anna kohota lämpimässä paikassa kaksinkertaisiksi. Paista 225-asteisessa uunissa keskitasolla noin 5 minuuttia. Tee sillä aikaa toscakuorrutus. Sulata voi kattilassa ja lisää muut aineet. Sekoittele vähän aikaa ja lusikoi täyte tasaisesti kaikkien pullien päälle. Jatka paistamista vielä noin 7 minuuttia, kunnes pullat ovat kauniin värisiä.