Korvapuustit

Tuoreen korvapuustin makua ei voita mikään. Tarjoile pulla aivan tuoreena, juuri uunista otettuna kylmän maitolasillisen kanssa.

2.10.2013 10:16
Määrän. 28
Valmistusaika2 t
Energia290 kcal / annos

Ainekset

  • <b>Pullataikina:</b>

  • 5 dl

    maitoa

  • 50 g

    tuorehiivaa

  • 2 dl

    sokeria

  • 1-2 rkl

    kardemummaa

  • 1

    kananmuna

  • 14 dl

    puolikarkeita vehnäjauhoja

  • 1-2 tl

    suolaa

  • 100 g

    pehmeää voita

  • <b>Täyte:</b>

  • 100 g

    pehmeää voita

  • 1 dl

    sokeria

  • 2-3 rkl

    kanelia

  • <b>Voiteluun:</b>

  • kananmunaa

  • päälle raesokeria

Valmistusohjeet

  1. Käytä pullataikinaan aina huoneenlämpöisiä raakaaineita. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja murenna hiiva joukkoon. Sekoita joukkoon sokeri, kardemumma ja muna. (kananmunan voit jättää halutessasi myös pois) Sekoita suola jauhoihin. Lisää taikinaan vähän jauhoja ja sekoita. Lisää loput jauhot hyvin vaivaten. Alusta taikinaa, kunnes se on kimmoisaa. Lisää lopuksi pehmeä voi ja vaivaa taikinaa niin, että se irtoilee kulhon reunoista. Peitä taikinakulho liinalla ja anna kohota kaksinkertaiseksi.

  2. Kun taikina on kohonnut, ota se pöydälle ja vaivaa ilmakuplat pois. Jaa taikina kahdeksi palaksi ja kauli kumpikin pala suorakaiteen muotoon. Levitä taikinalevyille pehmeää voita tasaiseksi kerrokseksi. Ripottele päälle sokeria ja kanelia. Kierrä levyt tiukalle rullalle, jätä saumat alaspäin. Leikkaa rullat vinottain 5-8 cm:n paloiksi niin, että joka toinen leikkaus on vinoon toiseen suuntaan, ja joka toinen toiseen suuntaan. Paina jokainen pala keskeltä alas peukalolla niin, että pulla pullistuu molemmilta puolilta.

  3. Nosta pullat leivinpaperin päälle pellille. Anna pullien kohota kaksinkertaisiksi lämpimässä paikassa. Voitele pullat munalla ja ripottele päälle raesokeria. Paista 225-asteisessa uunissa keskitasolla 10-12 minuuttia, kunnes pullat ovat kauniin värisiä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit