Korvapuustit

Tuoreen korvapuustin makua ei voita mikään. Tarjoile pulla aivan tuoreena, juuri uunista otettuna kylmän maitolasillisen kanssa.
  • 2 t
  • n. 28
  • 290 kcal / annos

Ainekset

Pullataikina:
5 dl
maitoa
50 g
tuorehiivaa
2 dl
sokeria
1-2 rkl
kardemummaa
1
kananmuna
14 dl
puolikarkeita vehnäjauhoja
1-2 tl
suolaa
100 g
pehmeää voita
Täyte:
100 g
pehmeää voita
1 dl
sokeria
2-3 rkl
kanelia
Voiteluun:
kananmunaa
päälle raesokeria

Valmistusohjeet

  1. Käytä pullataikinaan aina huoneenlämpöisiä raakaaineita.
    Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja murenna hiiva joukkoon.

    Sekoita joukkoon sokeri, kardemumma ja muna. (kananmunan voit jättää halutessasi myös pois)

    Sekoita suola jauhoihin. Lisää taikinaan vähän jauhoja ja sekoita. Lisää loput jauhot hyvin vaivaten. Alusta taikinaa, kunnes se on kimmoisaa.

    Lisää lopuksi pehmeä voi ja vaivaa taikinaa niin, että se
    irtoilee kulhon reunoista. Peitä taikinakulho liinalla ja anna
    kohota kaksinkertaiseksi.
  2. Kun taikina on kohonnut, ota se pöydälle ja vaivaa ilmakuplat pois. Jaa taikina kahdeksi palaksi ja kauli kumpikin pala suorakaiteen muotoon.

    Levitä taikinalevyille pehmeää voita tasaiseksi kerrokseksi.
    Ripottele päälle sokeria ja kanelia.

    Kierrä levyt tiukalle rullalle, jätä saumat alaspäin. Leikkaa rullat vinottain 5-8 cm:n paloiksi niin, että joka toinen leikkaus on vinoon toiseen suuntaan, ja joka toinen toiseen suuntaan. Paina jokainen pala keskeltä alas
    peukalolla niin, että pulla pullistuu molemmilta puolilta.
  3. Nosta pullat leivinpaperin päälle pellille. Anna pullien kohota kaksinkertaisiksi lämpimässä paikassa.

    Voitele pullat munalla ja ripottele päälle raesokeria.
    Paista 225-asteisessa uunissa keskitasolla 10-12 minuuttia, kunnes pullat ovat kauniin värisiä.

Kommentit

    Näytä lisää