Reseptit

Kaalilaatikko

Kaalilaatikko ja puolukat kuuluvat yhteen.
  • 2 ½ t
  • 8 annosta
  • 264 kcal / annos

Ainekset

1 ½ dl
puuroriisiä tai ohrasuurimoita
1
sipuli
1 kg
keräkaalia
400 g
jauhelihaa
2 rkl
voita ruskistukseen
suolaa
mustapippuria
2 tl
kuivattua meiramia
1-2 rkl
voita ruskistukseen
1-2 rkl
siirappia
4 dl
lihalientä
voinokareita
Lisäksi:
puolukkahilloa tai puolukkasurvosta

Valmistusohjeet

  1. Keitä riisi suolalla maustetussa vedessä, kunnes neste on imeytynyt riiseihin.

    Kuori ja hienonna sipuli, leikkaa kaali suikaleiksi. Ruskista jauheliha ja sipuli voissa. Mausta suolalla, pippurilla ja meiramilla ja siirrä erilliselle lautaselle odottamaan.
  2. Kuumenna voi kasarissa ja lisää kaalisuikaleet. Hauduta kaalia kannen alla 5-10 minuuttia, kunnes se on hieman pehmentynyt ja ruskistunut. Mausta siirapilla.

    Yhdistä aineet ja laita ne uunivuokaan. Kaada päälle lihaliemi ja laita päälle vielä muutama voinokare.
  3. Paista 170-asteisessa uunissa noin kaksi tuntia. Voit hauduttaa laatikkoa myös pidempään. Lisää silloin tarvittaessa nestettä.

    Tarjoile puolukkasurvoksen tai -hillon kanssa.

Kommentit

    Näytä lisää