Kaalilaatikko - Reseptit - Ilta-Sanomat

Kaalilaatikko

Kaalilaatikko ja puolukat kuuluvat yhteen.

4.10.2013 13:45
Määrä8 annosta
Valmistusaika2 ½ t
Energia264 kcal / annos

Ainekset

  • 1 ½ dl

    puuroriisiä tai ohrasuurimoita

  • 1

    sipuli

  • 1 kg

    keräkaalia

  • 400 g

    jauhelihaa

  • 2 rkl

    voita ruskistukseen

  • suolaa

  • mustapippuria

  • 2 tl

    kuivattua meiramia

  • 1-2 rkl

    voita ruskistukseen

  • 1-2 rkl

    siirappia

  • 4 dl

    lihalientä

  • voinokareita

  • Lisäksi:

  • puolukkahilloa tai puolukkasurvosta

Valmistusohjeet

  1. Keitä riisi suolalla maustetussa vedessä, kunnes neste on imeytynyt riiseihin. Kuori ja hienonna sipuli, leikkaa kaali suikaleiksi. Ruskista jauheliha ja sipuli voissa. Mausta suolalla, pippurilla ja meiramilla ja siirrä erilliselle lautaselle odottamaan.

  2. Kuumenna voi kasarissa ja lisää kaalisuikaleet. Hauduta kaalia kannen alla 5-10 minuuttia, kunnes se on hieman pehmentynyt ja ruskistunut. Mausta siirapilla. Yhdistä aineet ja laita ne uunivuokaan. Kaada päälle lihaliemi ja laita päälle vielä muutama voinokare.

  3. Paista 170-asteisessa uunissa noin kaksi tuntia. Voit hauduttaa laatikkoa myös pidempään. Lisää silloin tarvittaessa nestettä. Tarjoile puolukkasurvoksen tai -hillon kanssa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit