Patasorsaa

Sorsapata on maukas ja helppo syysruoka.
  • 1 t 30 min
  • 4
  • 430 kcal / annos

Ainekset

2
sorsaa puhdistettuna
mustapippuria
suolaa
50 g
voita
2
sipulia
4
kotimaista omenaa
10
kuivattua tai tuoretta aprikoosia ja luumuja
50 g
voita
3 dl
riistalientä
tuoretta timjamia
laakerinlehtiä
Tarjolle:
paistettuja ruusukaaleja ja ryöpättyjä papuja suolalla maustettuna

Valmistusohjeet

  1. Huuhtele sorsat juoksevan veden alla ja kuivaa ne. Hiero pinnalle sekä sorsan sisään suolaa ja pippuria. Ruskista
    sorsat voissa joka puolelta isolla pannulla. Nosta pataan.
  2. Paista samalla pannulla lohkottuja sipuleita ja omenoita hetki. Nosta pataan. Kuutioi pataan myös luumuja ja aprikooseja. Voit käyttää kuivattuja tai tuoreita.
  3. Kaada joukkoon liemi ja hienonna mukaan timjamia ja laakerinlehti. Kuumenna pata kiehuvaksi levyllä ja nosta sitten 140-asteiseen uuniin noin tunniksi.

Kommentit

    Näytä lisää