Patasorsaa - Reseptit - Ilta-Sanomat

Patasorsaa

Sorsapata on maukas ja helppo syysruoka.

11.10.2013 12:03
Määrä4
Valmistusaika1 t 30 min
Energia430 kcal / annos

Ainekset

  • 2

    sorsaa puhdistettuna

  • mustapippuria

  • suolaa

  • 50 g

    voita

  • 2

    sipulia

  • 4

    kotimaista omenaa

  • 10

    kuivattua tai tuoretta aprikoosia ja luumuja

  • 50 g

    voita

  • 3 dl

    riistalientä

  • tuoretta timjamia

  • laakerinlehtiä

  • Tarjolle:

  • paistettuja ruusukaaleja ja ryöpättyjä papuja suolalla maustettuna

Valmistusohjeet

  1. Huuhtele sorsat juoksevan veden alla ja kuivaa ne. Hiero pinnalle sekä sorsan sisään suolaa ja pippuria. Ruskista sorsat voissa joka puolelta isolla pannulla. Nosta pataan.

  2. Paista samalla pannulla lohkottuja sipuleita ja omenoita hetki. Nosta pataan. Kuutioi pataan myös luumuja ja aprikooseja. Voit käyttää kuivattuja tai tuoreita.

  3. Kaada joukkoon liemi ja hienonna mukaan timjamia ja laakerinlehti. Kuumenna pata kiehuvaksi levyllä ja nosta sitten 140-asteiseen uuniin noin tunniksi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit