Pihlajanmarjahyytelö

Raikas pihlajanmarjahyytelö on mainio lisuke riistalihalle. Siitä saa myös makua erilaisiin kastikkeisiin.
  • 1 vrk
  • n. 2 l
  • 90 kcal / 100 g

Ainekset

1 kg
pihlajanmarjoja
3 dl
vettä
800 g
sokeria
3 rkl
konjakkia

Valmistusohjeet

  1. Lisää makua marjoihin saat laittamalla marjat yöksi pakastimeen ja tekemällä hyytelön seuraavana päivänä pakastetuista marjoista.

    Pese tertut hyvin ja riivi marjat irti tertuista. Laita lautanen
    pakastimeen viilenemään hyytelötestiä varten. Laita marjat kattilaan veden kanssa ja keitä noin 10-15 minuuttia. Siivilöi kiehunut marjaneste toiseen kattilaan ja lisää sokeri. Keitä vielä 10-15 minuuttia. Lisää lopuksi konjakkia, jos haluat.
  2. Ota lautanen pakastimesta ja lusikoi vähän mehua lautaselle. Vedä vako sormella mehuun ja jos rako umpeutuu, jatka keittämistä vielä noin 5-10 minuuttia. Jos ei, hyytelö on valmista purkitettavaksi.

    Kuori vaahto pinnalta ja kaada mehu puhtaisiin pieniin purkkeihin. Anna viilentyä ja nosta sitten jääkaappiin hyytymään.
  3. HUOM!

    Hieman raaka marja sisältää runsaasti hyydyttävää pektiiniä. Siksi et tarvitse hillosokeria. Jos marjat ovat kovin kypsiä, voit tehdä hyytelön suoraan myös hillosokerilla.

    Käytä tähän määrään marjoja 1 kg hillosokeria. Hyytelöä
    voi maustaa myös laittamalla keittovaiheessa liemeen mukaan tuoretta inkivääriä tai kanelitankoja.

Kommentit

    Näytä lisää