Manteli-omenapiirakka

Omenapiirakka on mehevä syysherkku, johon manteli antaa hyvän säväyksen. Vaniljakastike kruunaa makunautinnon.
  • 1 t 30 min
  • 10 annosta
  • 332 kcal / annos

Ainekset

Pohja:
3 dl
vehnäjauhoja
100 g
voita
3 rkl
kylmää vettä
1 tl
kanelia
Täyte:
100 g
pehmeää voita
1 dl
sokeria
1
kananmuna
1
keltuainen
3 rkl
mantelilikööriä tai pari tippaa karvasmanteliöljyä
100 g
mantelijauhetta
2 rkl
vehnäjauhoja
4
keskikokoista omenaa

Valmistusohjeet

  1. Nypi voi ja vehnäjauhot sekaisin. Lisää jauho-voiseoksen
    joukkoon kylmä vesi ja sekoita tasaiseksi. Anna taikinan kovettua jääkaapissa vähintään 1/2 tuntia kelmuun käärittynä.
  2. Kauli taikinasta piirakkavuokaan sopiva levy ja painele leivinpaperilla vuoratun vuoan pohjalle ja reunoille.
  3. Vatkaa pehmeä voi ja sokeri valkoiseksi vaahdoksi.
    Vatkaa voi-sokerivaahtoon kananmuna ja keltuainen.
    Lisää seokseen mantelilikööri, mantelijauhe ja vehnäjauhot.
    Levitä seos taikinapohjalle.
  4. Lohko ja siivuta omenat ohuiksi. Upota ne mantelitäytteeseen.
  5. Paista piirakkaa 200-asteisessa uunissa alalämmöllä noin 10 minuuttia ja jatka tasalämmöllä 175 asteessa noin 20 minuuttia.

    Jäähdytä ja tarjoile vaniljakastikkeen tai jäätelön kanssa.

Kommentit

    Näytä lisää