Reseptit

Sienipiirakka

Suppilovahverot sopivat sienipiirakkaan täydellisesti.
  • 1 t 15 min
  • 10 annosta
  • 307 kcal / annos

Ainekset

Pohja:
100 g
pehmeää voita
1
kypsä peruna
2 dl
vehnäjauhoa
1 dl
kaurahiutaleita tai grahamjauhoja
1 tl
suolaa
loraus vettä
Täyte:
120 g
pekonia
2 l
tuoreita metsäsieniä (tai kuivattuja liotettuja)
1
sipuli
2 rkl
voita
mustapippuria ja suolaa
1 tl
yrttimausteseosta
2
kananmunaa
2 dl
Kipparijuusto-ruokakermaa
150 g
juustoraastetta esim. Pirkan leppäsavujuustoa raastettuna

Valmistusohjeet

  1. Nypi haarukalla hienonnettu peruna, voi, jauhot ja suola seokseksi. Lorauta joukkoon vettä. Lisää jauhoja tarpeen mukaan. Kääri littana taikinapallo kelmuun ja nosta hetkeksi jääkaappiin jähmettymään.

  2. Hienonna ja paista pekoni. Nosta sivuun. Pyyhi pannu ja lisää hienonnetut sienet. Kuullota hetken aikaa kunnes niiden nesteet haihtuvat.

    Lisää voi ja hienonnettu sipuli. Kuullota. Lisää pekoni ja mausteet.

  3. Painele taikina piirakkavuokaan ja lusikoi täyte päälle.

    Sekoita munat, kerma ja juustoraaste. Kaada seos täytteen päälle. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Paista ensin vartti alalämmöllä ja jatka paistamista tasalämmöllä noin 30 minuuttia.

Kommentit

    Näytä lisää