Sienipiirakka - Reseptit - Ilta-Sanomat

Sienipiirakka

Suppilovahverot sopivat sienipiirakkaan täydellisesti.

16.10.2013 13:03
Määrä10 annosta
Valmistusaika1 t 15 min
Energia307 kcal / annos

Ainekset

  • <b>Pohja:</b>

  • 100 g

    pehmeää voita

  • 1

    kypsä peruna

  • 2 dl

    vehnäjauhoa

  • 1 dl

    kaurahiutaleita tai grahamjauhoja

  • 1 tl

    suolaa

  • loraus vettä

  • <b>Täyte:</b>

  • 120 g

    pekonia

  • 2 l

    tuoreita metsäsieniä (tai kuivattuja liotettuja)

  • 1

    sipuli

  • 2 rkl

    voita

  • mustapippuria ja suolaa

  • 1 tl

    yrttimausteseosta

  • 2

    kananmunaa

  • 2 dl

    Kipparijuusto-ruokakermaa

  • 150 g

    juustoraastetta esim. Pirkan leppäsavujuustoa raastettuna

Valmistusohjeet

  1. Nypi haarukalla hienonnettu peruna, voi, jauhot ja suola seokseksi. Lorauta joukkoon vettä. Lisää jauhoja tarpeen mukaan. Kääri littana taikinapallo kelmuun ja nosta hetkeksi jääkaappiin jähmettymään.

  2. Hienonna ja paista pekoni. Nosta sivuun. Pyyhi pannu ja lisää hienonnetut sienet. Kuullota hetken aikaa kunnes niiden nesteet haihtuvat. Lisää voi ja hienonnettu sipuli. Kuullota. Lisää pekoni ja mausteet.

  3. Painele taikina piirakkavuokaan ja lusikoi täyte päälle. Sekoita munat, kerma ja juustoraaste. Kaada seos täytteen päälle. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Paista ensin vartti alalämmöllä ja jatka paistamista tasalämmöllä noin 30 minuuttia.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit