Reseptit

Stroganov

Pitkään haudutettu stroganoff venäläiseen tyyliin suolakurkuilla höystettynä maistuu viileinä talvi-iltoina.
  • 2 t
  • 4 annosta
  • 421 kcal / annos

Ainekset

600 g
naudan paistia, lapaa tai muuta pataan sopivaa edullista lihaa
voita
valkopippuria
suolaa
1
iso sipuli
7 dl
lihalientä
2 rkl
tomaattipyreetä
1 rkl
sinappia
150 g
herkkusieniä
120 g
smetanaa
2-3
suolakurkkua

Valmistusohjeet

  1. Nosta liha huoneenlämpöön hyvissä ajoin ennen paistamista. Pilko liha ja ruskista voissa. Mausta lihat suolalla ja pippurilla, siirrä pataan.

    Kuullota hienonnettua sipulia samalla pannulla. Siirrä sipulit myös pataan.
  2. Sekoita lihaliemeen tomaattipyree ja sinappi.
    Kaada pataan. Lisää sienet.

    Anna padan poreilla miedolla lämmöllä noin 2-3 tuntia riippuen lihan mureudesta. Hauduta tarpeen mukaan pidempään. Maista ja lisää suolaa tarpeen mukaan.
  3. Lisää juuri ennen tarjoilua 2 rkl smetanaa ja pilkotut suolakurkut. Sekoita. Tarjoile loppu smetana annosten kanssa. Tarjoile lisänä perunamuusia.

Kommentit

    Näytä lisää