Omenakakku

Omenakakku saa mantelikuorrutteesta ja omenasoseesta lisämakua ja mehevyyttä.
  • 1 t 20 min
  • 10 annosta
  • 390 kcal / annos

Ainekset

150 g
huoneenlämpöistä voita
2 dl
sokeria
2
kananmunaa
2 ½ dl
vehnäjauhoa
2 tl
leivinjauhetta
2 tl
kanelia
1 tl
inkivääriä
150 g
mantelirouhetta
½ dl
kermaa
2 dl
omenasosetta
2
raastettua omenaa
Päälle:
50 g
mantelilastuja

Valmistusohjeet

  1. Vatkaa pehmeä voi ja sokeri keskenään vaahdoksi. Lisää
    munat yksitellen hyvin vatkaten. Yhdistä kuivat aineet ja lisää ne taikinaan kevyesti sekoitellen.
  2. Lisää kerma, omenasose ja raastettu omena. Sekoita varovasti. Kaada taikina irtopohjaiseen ja voideltuun kakkuvuokaan. Ripottele päälle mantelilastuja.
  3. Paista 160-asteisessa uunissa noin 50-60 minuuttia. Jos
    mantelit ruskistuvat liikaa, vuoraa kakku foliolla tai silikonisella kannella loppuajaksi. Jäähdytä. Tarjoile huoneenlämpöisenä.

Kommentit

    Näytä lisää