Jauhemaksapihvit ja juuresmuusi

Maksapihvien kanssa maistuu voinen juuresmuusi.
  • 45 min
  • 4 annosta
  • 390 kcal / annos

Ainekset

Pihvit:
300 g
juuresraastetta (esim. porkkanaa, perunaa, selleriä ja palsternakkaa)
1
sipuli
1
muna
suolaa
mustapippuria
1 tl
kirveliä
300 g
jauhettua maksaa
Juuresmuusi:
200 g
lanttua
3
jauhoista perunaa
2
porkkanaa
1 ½ dl
täysmaitoa
50 g
voita
loraus hunajaa
½ dl
juustoraastetta
suolaa
Lisäksi:
karpaloita tai puolukoita
ripaus raakaruokosokeria

Valmistusohjeet

  1. Valmista ensin muusi. Kuori ja pilko juurekset sekä perunat. Keitä suolatussa vedessä kypsiksi noin 20 minuuttia.

    Lämmitä maito, voi sekä hunaja kattilassa. Kaada keitinvesi pois kattilasta ja anna juuresten hetki höyrystyä, jotta liika neste haihtuu pois.

    Kaada maitoseos joukkoon ja murskaa juurekset soseeksi.
    Sekoita joukkoon lopuksi juustoraaste. Lisää suolaa tarvittaessa. Pidä muusi uunivuoassa kuumassa uunissa sen aikaa, että paistat pihvit.
  2. Raasta juurekset maksapihvejä varten. Yhdistä aineet ja
    sekoita hyvin. Paista pieniä pihvejä lettupannussa voissa.

    Murskaa karpaloita raakaruokosokerin kanssa. Tarjoile pihvien ja muusin kanssa.

Kommentit

    Näytä lisää