Jauhemaksapihvit ja juuresmuusi

Maksapihvien kanssa maistuu voinen juuresmuusi.

22.10.2013 12:15
Määrä4 annosta
Valmistusaika45 min
Energia390 kcal / annos

Ainekset

  • <b>Pihvit:</b>

  • 300 g

    juuresraastetta (esim. porkkanaa, perunaa, selleriä ja palsternakkaa)

  • 1

    sipuli

  • 1

    muna

  • suolaa

  • mustapippuria

  • 1 tl

    kirveliä

  • 300 g

    jauhettua maksaa

  • <b>Juuresmuusi:</b>

  • 200 g

    lanttua

  • 3

    jauhoista perunaa

  • 2

    porkkanaa

  • 1 ½ dl

    täysmaitoa

  • 50 g

    voita

  • loraus hunajaa

  • ½ dl

    juustoraastetta

  • suolaa

  • <b>Lisäksi:</b>

  • karpaloita tai puolukoita

  • ripaus raakaruokosokeria

Valmistusohjeet

  1. Valmista ensin muusi. Kuori ja pilko juurekset sekä perunat. Keitä suolatussa vedessä kypsiksi noin 20 minuuttia. Lämmitä maito, voi sekä hunaja kattilassa. Kaada keitinvesi pois kattilasta ja anna juuresten hetki höyrystyä, jotta liika neste haihtuu pois. Kaada maitoseos joukkoon ja murskaa juurekset soseeksi. Sekoita joukkoon lopuksi juustoraaste. Lisää suolaa tarvittaessa. Pidä muusi uunivuoassa kuumassa uunissa sen aikaa, että paistat pihvit.

  2. Raasta juurekset maksapihvejä varten. Yhdistä aineet ja sekoita hyvin. Paista pieniä pihvejä lettupannussa voissa. Murskaa karpaloita raakaruokosokerin kanssa. Tarjoile pihvien ja muusin kanssa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit