Liha-hernemureke

Herneillä ryyditetty lihamureke maistuu timjami-porkkanoiden kanssa.
  • 55 min
  • 6 annosta
  • 420 kcal / annos

Ainekset

2 dl
lihalientä
1 dl
hernerouhetta
400 g
jauhelihaa
mustapippuria
suolaa
2 tl
meiramia
2 tl
oreganoa
1
kananmuna
100 g
juustoraastetta
Lisäksi:
nippu tuoretta timjamia
500 g
porkkanoita
voita
suolaa

Valmistusohjeet

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Kuumenna lihaliemi kiehuvaksi ja kaada se hernerouheen päälle. Anna seoksen turvota puoli tuntia.
  2. Yhdistä kaikki aineet ja sekoita tasaiseksi massaksi. Muotoile massasta mureke ja nosta se 200-asteiseen uuniin noin 45 minuutiksi.
  3. Pilko porkkanat ja kuullota ne voissa pehmeiksi. Ripottele päälle tuoretta tai kuivattua timjamia ja suolaa. Tarjoile murekkeen kanssa.

Kommentit

    Näytä lisää