Kaniinifileet pekonikääreessä

Sikke Sumarin syksyinen kaniruoka on kääritty pekoniin ja sen kanssa tarjoillaan sipuleita.
  • 4 annosta

Ainekset

4
kaniinifileetä (tai broilerin rintafileetä)
8
siivua pekonia
4
oksaa tuoretta timjamia
1
valkosipulinkynsi
4
pientä punasipulia
4 tl
sinapinsiemeniä murskattuna morttelissa
1 dl
oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria

Valmistusohjeet

  1. Hienonna sinapinsiemenet morttelissa ja sekoita ne silputtuun timjamiin. Levitä seos harvakseltaan leikkuulaudalle ja rullaa kaniinifileet seoksessa. Pidä huoli, ettei koko seos päädy yhteen fileeseen!

    Rullaa pekonisiivut fileiden ympärille, kaksi yhteen fileeseen.
  2. Leikkaa punasipulit puoliksi ja ryöppää ne nopeasti suolavedessä.

    Kaada oliiviöljy paistinpannulle. Lisää isot valkosipulinpalat
    ja anna niiden maustaa öljyä muutama minuutti. Ota ne pois pannulta ja lisää kaniinifileet ja punasipulinpuolikkaat leikkuupinta pannua pain. Paista fileitä muutama minuutti kummaltakin puolelta.
  3. Ota pannu pois liedeltä ja anna fileiden ja sipulien vetäytyä vielä viisi minuuttia kannen alla. Fileet kypsyvät hyvin nopeasti, joten älä paista niitä kuiviksi. Jos teet tämän broilerifileistä, halkaise ne ensin pitkittäin kahtia.

Kommentit

    Näytä lisää